Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιαμούλος: "Κουραστήκαμε από τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής" (vd)

Τσιαμούλος: "Κουραστήκαμε από τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής" (vd)

 Τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής ανέδειξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (17/4/2018), αλλά και την επομένη ημέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

«Εφαρμόστε κατά γράμμα τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου»

 Να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, στη συζήτηση που άνοιξε για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Εξ αρχής, η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» επέδειξε καλή διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση πάνω στο ζήτημα αυτό, ανταποκρίνοντας στο κάλεσμα του προέδρου του Δ.Σ. και καταθέτοντας εγγράφως προτάσεις στη διαδικασία της διαβούλευσης οι οποίες μάλιστα έγιναν αποδεκτές στο σύνολό τους.

 Όμως, στην πορεία της συνεδρίασης της 17ης Απριλίου, ο Νίκος Τσιαμούλος ανακοίνωσε την αποχή της παράταξης από την ψήφιση του 21ου θέματος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ΜΗ εφαρμογή του κανονισμού από την πλευρά του Προέδρου.

Επιπλέον, ο κ. Τσιαμούλος τόνισε: «Σήμερα γίνεται μία έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που αφορά το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, να προσέχουμε να μην συμπίπτουν τα Δημοτικά Συμβούλια με τέτοια γεγονότα».

  

«Δεν μας παίρνει να μείνουν ξανά τα σκουπίδια στο δρόμο»

 Για τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε ότι ο Δήμαρχος θέλει να εξαντλήσει τα χρήματα που έδωσε ο κ. Τσιρώνης και για το λόγο αυτό προσπαθεί με “πλάγιους τρόπους” δήθεν έργων υποδομής, να δημιουργήσει προϋποθέσεις στο Μεγαβούνι. Υπογράμμισε όμως ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να φτάσουν και ότι θα χρειαστούν επιπλέον κονδύλια. «Αυτό δείχνει την ολιγωρία. Λειτουργούμε με ημίμετρα στο θέμα της διαχείρισης και το πρόβλημα δυστυχώς δεν έχει λυθεί. Και το 2020 δεν θα παίρνει ΚΑΠ ο Δήμος λόγω της μη διαχείρισης των απορριμμάτων. Προσπαθήστε με πιο νόμιμους τρόπους να κάνετε μία προσωρινή διαχείριση και

ρίξτε νερό στο κρασί σας για να συνεργαστείτε με άλλες δομές, διότι δεν μας παίρνει να μείνουν για 4η φορά τα σκουπίδια στους δρόμους.»

 

«Αποκαλύπτουμε τα ψέματα του κ. Παυλή για το ενδιαίτημα των αδέσποτων»

 Η αναφορά του Δημάρχου ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και οι άδειες είναι ο λόγος της καθυστέρησης για τη λειτουργία του ενδιαιτήματος που έχει μισθώσει ο Δήμος για τα αδέσποτα ζώα, οδήγησε τον Νίκο Τσιαμούλο να πάρει την πρωτοβουλία και την επομένη του συμβουλίου να καταθέσει έγγραφο ερώτημα προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Η ανταπόκριση της υπηρεσίας ήταν άμεση και απάντησε ότι ο Δήμος Τρίπολης κατάθεσε το σχετικό αίτημα στις 09 Μαρτίου 2018, πριν από περίπου ένα μήνα. Ο κ. Τσιαμούλος τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή λέει ψέματα, πως έχει καθυστερήσει πολύ να τρέξει τις διαδικασίες και πως το άλυτο πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει ονοματεπώνυμο και είναι του Δημάρχου κυρίως.

 

«Δήμαρχος και Σμυρνιώτης, ακολουθούν την ίδια τακτική. Προχωρούν σε κατάτμηση»

 Στη συζήτηση για την αναβάθμιση, συντήρηση των εφαρμογών λογισμικού ο Νίκος Τσιαμούλος πήρε το λόγο και είπε: «Είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας, στην προηγούμενη θητεία του δημοτικού συμβουλίου, από την αντιπολίτευση, είχα κάνει μία δουλειά παραπάνω και είχα μιλήσει με την εταιρεία που έχει κάνει σύμβαση με το ΥΠΕΣ το 1998 και είχαμε βρει διαφορετικές τιμές της ίδιας εταιρείας σε διάφορους δήμους. Σήμερα, τα χρεώνουμε παραπάνω. Κάνετε την ίδια τακτική κύριε Δήμαρχε με τον κ. Σμυρνιώτη, κάνετε κατάτμηση. Για αυτό ψηφίζουμε κατά.»

 

«Η ΚΕΔΗΤ έχει αποθεματικό. Απαράδεκτο να λείπει το Δ.Σ. της Επιχείρησης από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό»

 Για τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΤ, που τελικά αποσύρθηκε, μετά από πρόταση του Νίκου Τσιαμούλο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» είπε ότι η ΚΕΔΗΤ έχει αποθεματικό και «θα μπορούσε από το αποθεματικό να πληρώσει ορκωτούς αλλά εντέχνως καθυστερείτε.

 Σκοπίμως δεν βάζετε ορκωτούς. Είναι απαράδεκτο να μην είναι το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΤ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να αποσύρετε και να το φέρετε διαρθρωμένο αλλιώς δεν έχει τύχη ο προϋπολογισμός. Έχουμε ξεφτιλιστεί με την ΚΕΔΗΤ. Είναι ντροπή μας». Από την πλευρά του, το

μέλος της ΚΕΔΗΤ και δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Νίκου είπε ότι «το είναι ντροπή, δείχνει την προχειρότητα που διοικείται η ΚΕΔΗΤ. Είναι προϋπολογισμός γεμάτος λάθη, με παραλήψεις».

 

«Περιμένουμε προτάσεις από τη δημοτική αρχή για το πανελλήνιο συνέδριο της ΚΕΔΕ για την επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού»

 Ένα πανελλήνιο συνέδριο για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το μέλλον της αυτοδιοίκησης θα οργανώσει η αντίστοιχη επιτροπή της ΚΕΔΕ. Ο Νίκος Τσιαμούλος που είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 3/5/2018 από τον Δήμο Τρίπολης τις προτάσεις για αν ενταχθούν στον προγραμματισμό του πανελλήνιου συνεδρίου.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA


Πηγή φωτογραφίας και βίντεο - www.drt915.gr

1 σχόλιο

  • Anonymos
    Anonymos Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΕΣΤΑ ΑΡΧΗΓΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...