Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαδημητρίου: "Η κυβέρνηση μάς έχει κόψει τα χέρια στην καθαριότητα. Έχουμε μείνει χωρίς προσωπικό" (vd)

Παπαδημητρίου: "Η κυβέρνηση μάς έχει κόψει τα χέρια στην καθαριότητα. Έχουμε μείνει χωρίς προσωπικό" (vd)

Κατάθεση ψυχής από τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης, Σωτήρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τρίτη (24/4/2018) για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην τεράστια έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες τις κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών, για το γεγονός ότι από την 1η Απριλίου οι συμβασιούχοι δεν έχουν ακόμη δικαίωμα εργασίας.

Επίσης, έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην αποκομιδή, ειδικά στα χωριά, ενώ αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα κάνει η Δημοτική Αρχή για ένα θέμα που όπως δήλωσε ... "Μας προσβάλλει όλους".

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Θέλω να κάνω μία κατάθεση ψυχής. Να πω τον πόνο και τον καημό μου. Στις 31 Μαρτίου έκλεισε ένας κύκλος διαχείρισης των απορριμμάτων και από την 1η Απριλίου άνοιξε ένας άλλος. Δυστυχώς, δεν έχει ανοίξει όπως έπρεπε. Όλοι βιώνουμε μια οικτρή κατάσταση με την αποκομιδή απορριμμάτων. Από την 1η του μήνα η αποκομιδή γίνεται με πολύ λιγότερο προσωπικό.

Ενώ είχαμε πάρει υποσχέσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, για τους προσωρινούς πίνακες των εργαζομένων κι ενώ ο Υπουργός έλεγε ότι, με κάποιο μαγικό ραβδάκι, θα τους κάνει να αποδεχθούν τις θέσεις, από τους 20 αυτό έχει συμβεί μόνο με τους 12. Και αυτοί ίσως να μην είναι κατάλληλοι για εργασία. Άρα η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται με οχτώ εργαζόμενους.

Οι κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι ελάχιστες. Δεν έχω προσωπικό και αυτοκίνητα, ενώ είχαν υποσχεθεί ακόμη δύο απορριμματοφόρα. Θέλω να ζητήσω την κατανόηση από τους ανθρώπους στα χωριά και να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη. Έκαναν Πάσχα μέσα στα σκουπίδια. Σε 19 χωριά δεν έχει πατήσει απορριμματοφόρο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Θα ήθελα να ζητήσω κάποια πράγματα από τους συνδημότες μας στα χωριά. Πρώτον, να μην πετάνε κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στους κάδους. Δεύτερον, οι σακούλες να είναι δεμένες και να είναι σακούλες απορριμμάτων. Τρίτον, να πηγαίνουν τα απόβλητα σε άδειους κάδους, είναι ταλαιπωρία, αλλά πρόκειται για την υγιεινή. Τέταρτον, να μην μπερδεύουμε την ανακύκλωση με τα σκουπίδια.

Έχουμε χάσει τον ύπνο μας από την αδυναμία που δηλώνουμε. Μας έχουν κόψει τα χέρια με τον νόμο τους".

Πηγή | www.drt915.gr 

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 21:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλο η κυβέρνηση φταίει για όλα; Εσείς τόσο καιρό τι κάνατε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...