Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού συγκροτήθηκε στην Αρκαδία

Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού συγκροτήθηκε στην Αρκαδία

Επιτροπή Φιλικού ∆ιακανονισµού της Π.Ε. Αρκαδίας συγκροτήθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Βαγγέλη Γιαννακούρα,για την εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών.

Η Επιτροπή αποτελείται από τα παρακάτω πρόσωπα...
1. κα Φρέντζου Νικολία του Κωνσταντίνου δικηγόρο του ∆ικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης ως τακτικό µέλος, µε αναπληρώτριά της τη κα Σπυροπούλου Νίκη του ∆ηµητρίου δικηγόρο του ιδίου Συλλόγου, ως Πρόεδρο.
2. κ. Αθανασιάδη Βασίλειο εκπρόσωπο του Επιµελητηρίου Αρκαδίας ως τακτικό µέλος, µε αναπληρωτή του τον κ. Χρονόπουλο Χαράλαµπο εκπρόσωπο του ιδίου Επιµελητηρίου.
3. κ. Λεοναρδόπουλο ∆ηµήτριο εκπρόσωπο του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας ως τακτικό µέλος, µε αναπληρωτή του τον Τουρλούκη Γεώργιο εκπρόσωπο του ιδίου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
Η Γραµµατειακή υποστήριξη της Επιτροπής Φιλικού ∆ιακανονισµού Καταναλωτικών ∆ιαφορών της Π.Ε. Αρκαδίας θα παρέχεται από την υπάλληλο της ∆/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αρκαδίας Συρίου – Λυτρίβη Βασιλική, κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίµων µε βαθµό Α΄ µε αναπληρώτρια την Κωτσιοπούλου Μαρία, κλάδου ∆Ε ∆ιοικητικών Γραµµατέων µε βαθµό Α΄ υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας.
 Η θητεία των µελών της επιτροπής είναι διετής η οποία µπορεί να ανανεώνεται µία ή περισσότερες φορές και η παρούσα απόφαση τίθεται σε ισχύ από την υπογραφή της.
Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται, σε οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον, προσφυγή για παράβαση νόµου ενώπιον του Γενικού Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου σε προθεσµία δεκαπέντε (15) ηµερών από τη δηµοσίευσή της ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 227 και 238 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 30 του Ν.3982/2011.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι υποθέσεις εισάγονται στην αρμόδια, κατά περίπτωση, επιτροπή ύστερα από αίτηση του καταναλωτή ή της τοπικής ένωσης καταναλωτών, καθώς και ύστερα από παραπομπή από τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Οι υποθέσεις συζητούνται, κατά τη σειρά που ορίζει ο πρόεδρος, το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης ή την παραπομπή τους, μετά από πρόσκληση των ενδιαφερομένων πριν από πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες. Οι προθεσμίες αυτές μπορούν να παρατείνονται, με απόφαση του προέδρου της επιτροπής, μέχρι πέντε (5) ημέρες, εφόσον συντρέχουν, προς τούτο, ειδικοί λόγοι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κατά τη συζήτηση να παρίστανται αυτοπροσώπως ή να εκπροσωπούνται από πληρεξούσιο δικηγόρο ή τρίτο πρόσωπο που έχει σχετική εξουσιοδότηση.

Η επιτροπή κρίνει κατά το ισχύον δίκαιο. Συμπληρωματικά λαμβάνονται υπόψη τα συναλλακτικά ήθη. Η επιτροπή μπορεί να ζητήσει πληροφορίες από δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, επιμελητήρια και επαγγελματικούς συλλόγους.
Η Επιτροπή συνεδριάζει, νομίμως, με την παρουσία όλων των μελών της και λαμβάνει τις αποφάσεις της κατά πλειοψηφία. Τα πορίσματα της Επιτροπής κοινοποιούνται στον Συνήγορο του Καταναλωτή και στους ενδιαφερομένους το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη συζήτηση των σχετικών υποθέσεων. Τα πορίσματα της Επιτροπής δεν παράγουν συνέπειες δικαστικής απόφασης, ούτε αποτελούν εκτελεστό τίτλο.
Τα πορίσματα των επιτροπών φιλικού διακανονισμού αρχειοθετούνται από τις οικείες Ν.Α. και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει γνώση και να ζητήσει αντίγραφο αυτών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...