Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη τιμά την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Η Τρίπολη τιμά την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, προκειμένου να αποδοθεί εμπράκτως η οφειλόμενη, από το έθνος, τιμή απέναντι στους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-44), οι οποίοι αγωνίστηκαν εναντίον των στρατευμάτων κατοχής του Άξονος, όπως, επίσης και απέναντι στα αθώα θύματα της περιόδου αυτής.
Φέτος, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 9 Μαΐου.
Τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι οργανώσεις που καλούνται με το Πρόγραμμα, εφόσον επιθυμούν να τιμήσουν με κατάθεση στεφάνου την Εθνική Αντίσταση, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή  στα τηλ.: 2713 601138-142 μέχρι και την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 και, παράλληλα, να εφοδιαστούν με το απαραίτητο στεφάνι. 
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου 2018.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.
Ώρα 10.15: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Ώρα 10.30: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας - επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, τον Διοικητή της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», τον Δήμαρχο Τρίπολης, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εορτή αυτή.
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών - Εθνικός Ύμνος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...