Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτά τα έργα θα γίνουν στον επικίνδυνο δρόμο "Τριπόταμα - Παραλογγοί"!

Αυτά τα έργα θα γίνουν στον επικίνδυνο δρόμο "Τριπόταμα - Παραλογγοί"!

Την σύναψη προγραμματικής σύμβαση, σύμφωνα με το ανωτέρω σχέδιο, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου , του Δήμου Γορτυνίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης τ ης Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ – ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ – ΚΑΡΔΑΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ» ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Πρόκειται για έργα με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ.

Οι Παραλογγοί είναι μικρό χωριό κοντά στην Κοντοβάζαινα, κοντά στα όρια της Γορτυνίας με την Ηλεία.

Είναι χτισμένο στη βορειοδυτική πλαγιά του όρους Αφροδίσιο σε υψόμετρο 800 μ. και έχει 50 περίπου μόνιμους κατοίκους (208 σύμφωνα με την απoγραφή 1991). Έχει και αυτό χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός. Κοντά στο χωριό υπάρχει πέτρινο γεφύρι στο ποταμό Ερύμανθο, έργο Λαγκαδινών μαστόρων. Η οδός που συνδέει τις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Κοντοβάζαινας, δήμου Γορτυνίας, Π.Ε. Αρκαδίας με την Ε.Ο. Τρίπολης-Πάτρας (111), περιλαμβάνει το τμήμα «Παραλογγοί–Τριπόταμα- Καρδαρίτσι», που διανοίχθηκε ως αμαξιτός χωματόδρομος τη δεκαετία του 1970.

Η οδική πρόσβαση στο χωριό που υπάρχει από τα Τριπόταμα μέσω ανηφορικής διαδρομής, η οποία προσφέρει εξαιρετική θέα προς τα Τριπόταμα, την Αρχαία Ψωφίδα και τα Λάμπεια όρη παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες όπως κατολισθητικά φαινόμενα και διαβρώσεις . Οι κατολισθήσεις είναι φαινόμενα που μπορούν να εμφανιστούν σε αστικές, ημιαστικές και ορεινές περιοχές ανάλογα με την γεωμορφολογία, την γεωλογία, την υδρογεωλογία, το κλίμα, την βλάστηση κτλ. Γεωλογικοί παράγοντες όπως τα γεωυλικά χαμηλής αντοχής, οι ασυνέχειες με δυσμενή προσανατολισμό και τα ρήγματα είναι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εκδήλωση κατολισθήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα, επιβαρυντικοί είναι και οι μορφολογικοί παράγοντες όπως η έντονη κλίση του πρανούς, η διάβρωση, η υποσκαφή και η αλλαγή της φυτοκάλυψης που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων που καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο το τμήμα «Παραλογγοί– Τριπόταμα - Καρδαρίτσι», μετά από εκπονηθείσες μελέτες, κρίνεται αναγκαία η αποκατάσταση της βατότητας της οδού που διέρχεται της διαδρομής αυτής και των οδών που συμβάλλουν σε αυτή.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η αποκατάσταση της βατότητας της οδού που διατρέχει το τμήμα «Παραλογγοί – Τριπόταμα – Καρδαρίτσι» και των οδών που συμβάλλουν σε αυτή. Προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την συντήρηση και βελτίωση της οδού κατασκευάζοντας κατάλληλα τεχνικά έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γεωλογικά προβλήματα που παρουσιάζονται και για να βελτιωθεί η γεωμετρία της. Αναλυτικά οι εργασίες που θα να υλοποιηθούν εiναι οι εξής:

 ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Θα γίνουν εκσκαφές για την βελτίωση της οδού και για τη διαμόρφωση των πρανών τμηματικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γεωλογικά προβλήματα.

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

Θα κατασκευαστούν κατάλληλα τεχνικά έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αρθούν τα γεωλογικά προβλήματα που υπάρχουν.

 ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ - ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ

Η τυπική διατομή έχει τις εξής στρώσεις:

  1. 1. Υπόβαση οδοστρωσίας από θραυστά αδρανή υλικά λατομείου, σε μια (1) στρώση συμπυκνωμένου πάχους 0,10m .
  2. 2. Βάση οδοστρωσίας από θραυστά αδρανή υλικά λατομείου, σε μία (1) στρώση συμπυκνωμένου πάχους 0,10m .
  3. 3. Ασφαλτική προεπάλειψη μη ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας, θα εφαρμόζεται μεταξύ των στρώσεων οδοστρωσίας και ασφαλτικών υλικών.
  4. 4. Ασφαλτική στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05m.

Το πλάτος της οδού θα διαμορφωθεί ως εξής :

Τμήμα (α) = πλάτος υφιστάμενης οδού περίπου 5,00 μ κατά Μ.Ο.

Τμήμα (β) = 6,50 μ περίπου κατά Μ.Ο.

Τμήμα (γ) =6,50 μ περίπου κατά Μ.Ο.

Χωματόδρομος απο χ.θ. 0+100 του Τμήματος (β) = πλάτος υφιστάμενης οδού

 ΣΗΜΑΝΣΗ

Θα γίνει κατάλληλη διαγράμμιση των οριογραμμών της οδού, και θα τοποθετηθούν A)στηθαία ασφαλείας τύπου Ν2W2, και Β) πινακίδες επικινδύνων θέσεων σύμφωνα με τις υποδείξεις της Δ/νσας Υπηρεσίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...