Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εντυπωσιακό και επιτυχημένο το Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Χορωδίας Τρίπολης! (εικόνες)

Εντυπωσιακό και επιτυχημένο το Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Χορωδίας Τρίπολης! (εικόνες)

Πρέπει να έχεις ικανότητες σύγχρονου “ανιματέρ” για να οργανώσεις ένα 3ήμερο Φεστιβάλ… ικανότητες ώστε να δύνασαι να κουμαντάρεις, επί τρεις ημέρες -και όχι μόνο αφού απαιτούνται πάρα πολλές, προηγουμένως, μέχρι και μήνες- να κουμαντάρεις τρεις και τέσσερις εκατοντάδες ανθρώπους…! Τέτοιες ικανότητες διαθέτουν οι άνθρωποι της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, μετά 34 χρόνια πλήρους διοικητικής και καλλιτεχνικής επιτυχημένης δραστηριότητας, αναγνωρισμένης, πανελληνίως, από τους χορωδιακούς κύκλους της χώρας μας…!
Το “9° Πανελλήνιο Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τρίπολης”, το οποίο μπορεί να στερήθηκε του αναμενόμενου κοινού -συναντήθηκε με τις γιορτές των Πολιούχων μας-, όμως στέφθηκε από επιτυχία, όσον αφορά την ποιότητα απόδοσης των Συνόλων που έλαβαν μέρος, καθώς και από την όλη οργάνωση….
Αναμφίβολα, δεν θα πραγματοποιείτο, εάν, οικονομικά, δεν συνεισέφεραν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης….
Τα εύσημα, ανήκουν στον Μητροπολίτη μας, κ. Αλέξανδρο, ο οποίος, εν αντιθέσει, με άλλους…, όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και θέτει, υπό την αιγίδα του, τοιαύτες θρησκευτικές-πολιτισμικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις που έχουν ως αποδέκτη, το ποίμνιο της Μητρόπολης μας αλλά και το φιλότεχνο κοινό της περιοχής μας…. Ναι, τέτοιου είδους ποιοτικές δραστηριότητες συντελούν στη θρησκευτική και πολιτισμική άνοδο των ενοριτών και δημοτών μας….
Εξίσου, προοδευτικό αποδείχτηκε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, το οποίο, με τον Πρόεδρό του, π. Ιω. Σουρλίγγα, ενστερνίστηκε την προσπάθεια και το πνεύμα των Οργανωτών, και συνέβαλλε τα μέγιστα στην όλη παρουσία…. Περιττό, να πούμε, ότι όλες οι Χορωδίες εντυπωσιάστηκαν από τον καλλιμάρμαρο Μητροπολιτικό Ναό μας και, ιδιαίτερα, από την ακουστική του…!
Αναλυτικότερα, το “9° Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τρίπολης” έλαβε χώρα το 3ήμερο 18, 19 και 20 Μαΐου, και έλαβαν 10 χορωδιακά συγκροτήματα!
Να σημειωθεί, ότι το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Νεομάρτυρα ΠΑΥΛΟ για τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο του (1818-2018)!
Μετά το πέρας καθεμιάς βραδιάς οι ξένες Χορωδίες δεξιώθηκαν στον άνω όροφο του νεοκλασικού παλαιού Δημαρχείου, όπου και τα εντευκτήρια της Χορωδίας Τρίπολης, ευγενώς παραχωρηθέντα, από τον Δήμο Τρίπολης, για τις στεγαστικές ανάγκες το φιλοπρόοδου έργου της Χορωδίας Τρίπολης. Και εδώ, οι Χορωδίες εντυπωσιάστηκαν από το χώρο και την όλη διακόσμηση….
Τα Θρησκευτικά Φεστιβάλ, ανά την Ελλάδα, είναι ελάχιστα, με τη Χ.Τ. να πρωτοστατεί, γενικά, στον τομέα, αυτόν, και να οργανώνει, κατ’ έτος, ένα, άκρως, επιτυχημένο θεσμό, γνωστόν, πλέον, σε όλες τις Μητροπόλεις αλλά και σε όλους τους χορωδιακούς κύκλους της χώρας…. Πρόκειται, για έναν θεσμό, που, λειτουργεί, όπως προείπαμε, πάντα, με θετικό πρόσημο, θρησκευτικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά, υπέρ των Δημοτών της Τρίπολης και των κατοίκων της Αρκαδίας μας! Ήδη, από φέτος, υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής για το 10° Φεστιβάλ του 2019….
Για την ιστορία… το ημερήσιο Πρόγραμμα της παρουσίας των Συνόλων είχε ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5
1. Βυζαντινός Χορός Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας “ο Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης”
2. Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου “Συμφωνία”
3. Χορωδία Τρίπολης (Μικτό τμήμα)
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/5
1. Μικτή Χορωδία Δήμου Λέσβου “Νίκος Μυρογιάννης”
2. Μικτή Χορωδία Παγκρατίου “Φιλαρμονία – Χριστόφορος Ιωάννου”
3. Γυναικεία Χορωδία “Νηρηίδες” Δήμου Παλ. Φαλήρου
4. Μικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5
1. Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης
2. Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου – Χολαργού
3. Χορωδία Τρίπολης (La Vita)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...