Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ειδικότητα διασώστη (ΕΚΑΒ) θα ενταχθεί στο ΙΕΚ Τρίπολης;

Ειδικότητα διασώστη (ΕΚΑΒ) θα ενταχθεί στο ΙΕΚ Τρίπολης;
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού  κατά την επίσκεψή του με τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη στο  Άστρος (25.5.2018), υπέβαλε  και δημοσία το αίτημα, που  είχε θέσει και κατ΄ ιδίαν στον Υφυπουργό, να ενταχθεί η ειδικότητα του διασώστη (πλήρωμα ασθενοφόρου) στις ειδικότητες του ΙΕΚ Τρίπολης. Στην Τρίπολη εδρεύει Παράρτημα του ΕΚΑΒ, το οποίο καλύπτει ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλην Κορινθίας), οι ανάγκες για διασώστες είναι μεγάλες, όπως επίσης  και η αντίστοιχη ζήτηση από πλευράς νέων ανθρώπων.   
 
Ο Υφυπουργός απάντησε, ότι προσανατολίζεται να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα. 
 
Επίσης ο Γιώργος Η. Παπαηλιού υπενθύμισε στον Υφυπουργό  το αίτημα που ο ίδιος είχε υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας, να ιδρυθεί στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας δημόσιο ΙΕΚ, με αντικείμενο τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.   
   
Επιχειρηματολόγησε ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας περιλαμβάνει, τόσο την παραλιακή ζώνη, όσο και τον ορεινό όγκο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οποίων μπορούν και πρέπει να αντιστοιχηθούν με τους συγκεκριμένους άξονες ανάπτυξης, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. 
 
Όμως για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων τομέων, εκτός των άλλων, χρειάζεται επαγγελματική εξειδίκευση των απασχολουμένων σε αυτούς που να τους στηρίζει. 
 
Τα απασχολούμενα στους παραπάνω τομείς άτομα είναι απαραίτητο να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και  επαγγελματισμό που μπορούν να αποκτήσουν μέσω επαγγελματικής κατάρτισης. 
 
Επομένως, η ίδρυση δημοσίου ΙΕΚ στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας, με αντκείμενο τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...