Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πραστός Κυνουρίας | Φεστιβάλ Ελληνικού Πλαγιοτροχαστή Ίππου για δεύτερη χρονιά!

Πραστός Κυνουρίας | Φεστιβάλ Ελληνικού Πλαγιοτροχαστή Ίππου για δεύτερη χρονιά!
το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΓΙΟΤΡΟΧΑΣΤΗ ΙΠΠΟΥ στον ΠΡΑΣΤΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΡΑΣΤΟΥ –«ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ», υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 1η , πειραματική χρονιά, ενδεχομένως να υπήρξαν λάθη, αλλά και πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Φέτος , στόχος μας είναι να διορθωθούν οι αστοχίες και να εκτοξευτεί το επίπεδο του ενδιαφέροντος σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Έτσι λοιπόν, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους ιππείς ενδιαφέρονται, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο Εκπαίδευσης και Προπόνησης Πλαγιοτροχαστή Ίππου, με την Eve Barmettier.
Η κ. Barmettier θα έρθει από την Ελβετία αποκλειστικά για το σεμινάριο αυτό, για λογαριασμό του Συλλόγου. Είναι Εκτροφέας και Αθλήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ισλανδικών Ίππων, αλλά και Κριτής και Εκπαιδευτής TiH (Toelt in Harmony) Level 1-3 .
To κόστος του σεμιναρίου είναι 30,00€ και θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το πρωί στο Κτήμα Κουρμπέλη, στο Κορακοβούνι.
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά των εγγραφών καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τις απογευματινές ώρες τώρα, στον Πραστό θα υπάρχει ξεχωριστή θεματολογία για το παιδιά, με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα-Πραστου.
Στις 17:30, στην παιδική χαρά του χωριού, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ», θα βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το άλογο, τους τρόπους φροντίδας του και προστασίας του.
Επίσης θα υπάρξει από επαγγελματία πεταλωτή, επίδειξη πεταλώματος και εξωνυχισμού του αλόγου.

Για τα..μεγάλα παιδιά τώρα, θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρυσι έφιππη πορεία των φίλων του Πλαγιοτροχαστή Ίππου, από την Ιερά Μονή Προδρόμου , μέχρι τον Πραστό.
Απόσταση: 5 χιλιόμετρα.
Η συγκέντρωση των ίππων θα γίνει στο Κτήμα Κουρμπέλη στις 17:30, έπειτα θα αναχωρήσουν για την Ι.Μ. Προδρόμου και στη συνέχεια θα ιππεύσουν έως το κέντρο του χωριού με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στις 19:30 !
Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6977844834 – 6973507516

Μετά την άφιξη των ιππέων στο χωριό και την παρουσίασή τους, στο χώρο της κεντρικής πλατείας του Πραστού θα ξεκινήσει η εστίαση, όπου για τους ιππείς θα είναι δωρεάν και στη συνέχει η Θεματική Βραδιά με ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Μετά το καλωσόρισμα, τη σειρά των ομιλιών θα ανοίξει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και κτηνίατρος δ. Κωνσταντίνος Κουρμπέλης , ο οποίος θα κάνει μια αναδρομή στο κεντρικό θέμα του 1ου φεστιβάλ, δηλαδή στη «Μετάβαση του Ερμή», Πραστός-Αθήνα-Κάσελ 2017.

Στη συνέχεια η κ. Eve Barmettier (Εκτροφέας και Αθλήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ισλανδικών Ίππων - Κριτής και Εκπαιδευτής TiH (Toelt in Harmony) Level 1-3) , θα μας μιλήσει για τις «Φυλές των Πλαγιοτροχαστών Ίππων σε όλο τον κόσμο».
Έπειτα, η κ. Ρόζα Ρούσου, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ», θα αναφερθεί στις απειλές που αντιμετωπίζουν τα ιπποειδή στη χώρα μας, αλλά και τις δράσεις για την προστασία τους.

Κι επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά της Τσακωνιάς, στην ιστορική πρωτεύουσα της, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ανάλογο θέμα.
Εκπρόσωπος λοιπόν από το Αρχείο της Τσακωνιάς, θα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στους Τσάκωνες και την Τσακώνικη Διάλεκτο.
.
Η βραδιά φυσικά θα κλείσει με γλέντι και χορό, με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου –Ανδρέα Πραστού.
Θα μας διασκεδάσουν οι ΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΙΟΝΤΟΣ..

Για πληροφορίες και συμμετοχές καλέστε στα τηλέφωνα : 6977844834-6973507516.

Ευχαριστούμε θερμά:
Το ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ», το ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΑΣΤΟΥ και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΑΣΤΟΥ για τη συμμετοχή τους στο φετινό φεστιβάλ.

Περισσότερα, διαβάστε παρακάτω ...

(Φωτογραφία | Φίλιππος Μπεκύρος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...