Menu
RSS
Κυριακή, 26/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Π.Ο.Ε. | Προσυνέδριο για τα το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο

Π.Ο.Ε. | Προσυνέδριο για τα το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, καλεί τα Σωματεία – Μέλη, όλα τα Αρκαδικά Σωματεία και όλους τους ενεργούς Αρκάδες να μετάσχουν στις εργασίες του προσυνεδρίου που οργανώνει την 24 Ιουνίου 2018, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα της Τζωρτζ 9 1ος όροφ. Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα. Στο προσυνέδριο θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν οι υποβληθείσες προτάσεις αναπτυξιακών έργων και θα επιλεγούν αυτές που θα παρουσιαστούν στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό συνέδριο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επισυναπτόμενη από 25-5-18 πρόσκληση μας. Τελικό σκοπό αποτελεί η συγκρότηση βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου για το οικονομικό μέλλον της Αρκαδίας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Γιαννακάκος Χρυσούλα Διαμαντοπούλου
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Αγαπητοί φίλοι
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας , παράλληλα με το στόχο του σχεδιασμού μίας βιώσιμης ανάπτυξης της Αρκαδίας μας προς ένα καλύτερο μέλλον, αναζητεί συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα που θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν στο παγκόσμιο Παναρκαδικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 21-28/7/2018, στη Τρίπολη. Θα προτιμηθούν προτεινόμενα έργα τα οποία δεν θα παραβαίνουν τις εξής αρχές βιωσιμότητας:
1. Να μην περιλαμβάνουν δράσεις οι οποίες αναγκάζουν τους άλλους να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες , πχ. πολύ μικρές αποδοχές.
2. Να μην επιβάλλουν ταχύτερο ρυθμό απομύζησης της γης από ό,τι με φυσικό τρόπο αναπληρώνει και επαναφέρει η ίδια η γη, πχ. βαρέα μέταλλα και ορυκτά καύσιμα.
3. Να μην συνεισφέρουμε στη δημιουργία χημικών ουσιών με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτόν που χρειάζεται η φύση για να τις διαλύσει, πχ. πλαστικά.
4. Να μην δημιουργούμε δραστηριότητες που υποβαθμίζουν το φυσικό μας περιβάλλον, πχ. υπεραλίευση, καταστροφή βιοτόπων.
Επί πλέον το κάθε προτεινόμενο έργο πρέπει να έχει θετική επίδραση τουλάχιστον σε ένα τομέα των τριών πυλώνων βιωσιμότητας: Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία-Πολιτισμός:
Οικονομία (τομείς: οικονομική ανάπτυξη, υποδομές, τουρισμός).
Περιβάλλον (τομείς: φυσικές περιοχές, ενέργεια και κλιματική αλλαγή, γεωργία, νερό, στερεά απόβλητα, χρήση γης).
Κοινωνία – Πολιτισμός (τομείς: εκπαίδευση, υγεία και κοινωνία, ασφαλής και θρεπτική διατροφή, μετακινήσεις, ψυχαγωγία και αναψυχή – ενεργός κάτοικος και αίσθημα του ανήκω, ταυτότητα της κοινότητας, τέχνες και πολιτιστική κληρονομιά)
Θα χαρούμε πολύ να έχουμε προτάσεις σας για αναπτυξιακά έργα με στόχο να προωθηθούν με παρουσίασή τους από εσάς σε προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί 24 Ιουνίου στην Αθήνα.
Οι προτάσεις που θα προκριθούν θα απασχολήσουν το παγκόσμιο Παναρκαδικό συνέδριο.
Για διευκόλυνση της οργανωτικής επιτροπής θα παρακαλούσαμε η κάθε πρόταση να περιγράφει ή περιλαμβάνει και τα εξής (κατά περίπτωση):
1. Περιγραφή του έργου
2. Δικαιούχοι, χρήστες
3. Περιγραφή του τρόπου χρήσης του υλοποιημένου έργου
4. Πιθανοί φορείς υλοποίησης
5. Πιθανοί φορείς διαχείρισης του έργου μετά την υλοποίηση
6. Εκτίμηση κόστους του έργου
7. Η θετική επίδραση του έργου στους πυλώνες βιωσιμότητας
Υποβολή προτάσεων στη διεύθυνση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με την ένδειξη ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ, μέχρι τις 12-6-2018.
Διεύθυνση: Τζώρτζ 9 - Πλατεία Κάνιγγος Αθήνα Τ.Κ. 10682
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2103823014 Fax: 2103823018

Η οργανωτική επιτροπή

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...