Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανώνυμοι δρόμοι στις επεκτάσεις Σεχίου και Σταδίου | Η γνωμοδότηση για τις ονομασίες!

Ανώνυμοι δρόμοι στις επεκτάσεις Σεχίου και Σταδίου | Η γνωμοδότηση για τις ονομασίες!

Η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης συνεδρίασε, συζήτησε και αποφάσισε να εισηγηθεί – γνωμοδοτήσει για τις ονομασίες ανώνυμων οδών της επέκτασης ΦΙΛΙΚΩΝ του σχεδίου πόλης της Τρίπολης.

Για την επιλογή των ονομάτων των οδών, λήφθηκε υπόψη και το γεγονός ότι στην περιοχή εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, και οι υπάρχουσες ονομασίες οδών, π.χ. στις ανώνυμες οδούς πέριξ της οδού Νίκου Γκάτσου (ποιητής) προτείνονται ονόματα ζωγράφων και συγγραφέων με καταγωγή από την περιοχή της Μικράς Ασίας, ενώ στις ανώνυμες οδούς πέριξ της οδού Αγίας Λαύρας τοπωνύμια θρησκευτικού περιεχομένου από την Κωνσταντινούπολη.

Με άλλη απόφαση, γνωμοδοτεί για τις ονομασίες για τις ανώνυμες οδούς της επέκτασης ΣΤΑΔΙΟΥ του σχεδίου πόλης της Τρίπολης.

Για την επιλογή των ονομάτων των οδών λήφθηκαν υπόψη οι υπάρχουσες ονομασίες οδών:

  1. Στις ανώνυμες οδούς βόρεια της οδού Ευκλείδου, (Έλληνας μαθηματικός από την Αλεξάνδρεια ~ 350 π.Χ. – 270 π.Χ., γνωστός ως ο «πατέρας» της Γεωμετρίας) προτείνονται ονόματα μαθηματικών της αρχαίας Ελλάδας, της Ελληνιστικής εποχής και της σύγχρονης εποχής.
  1. Στις ανώνυμες οδούς πέριξ της οδού Ολυμπίας και σε εγγύτητα με το ΔΑΚ Τρίπολης και το γήπεδο του Παναρκαδικού, προτείνοντα ονόματα σχετικά με τον αθλητισμό
  2. Στις ανώνυμες οδούς πέριξ των οδών Πλαταιών και Φιλίππου προτείνονται σχετικά ονόματα
  3. Στις Ανώνυμες οδούς πέριξ των οδών Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη προτείνονται ονόματα Ελλήνων συνθετών και ποιητών
  4. Στις Ανώνυμες οδούς έναντι της οδού Αρτεμισίου προτείνονται ονόματα βουνών της Αρκαδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...