Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Ύστατο Χαίρε στην Αδελφή του Μητροπολίτη Ιερισσού (εικόνες)

Το Ύστατο Χαίρε στην Αδελφή του Μητροπολίτη Ιερισσού (εικόνες)
Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα στην Τρίπολη η Εξόδιος Ακολουθία της κατά σάρκα αδελφής του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου μακαριστής Ρεβέκκας Αθανασοπούλου.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνχωροστατούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Σύρου Δωροθέου, Πατρών Χρυσοστόμου, Κορίνθου Διονυσίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Φωκίδος Θεοκτίστου, Τρίκκης Χρυσοστόμου, Μάνης Χρυσοστόμου, Μαντινείας Αλεξάνδρου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Κερνίτσης Χρυσάνθου και Θεσπιών Συμεών.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Επικήδειο λόγο απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Νωρίς το πρωί, τελέσθηκε ενώπιον της σορού της Μακαριστής Ρεβέκκας Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού.
Πλήθος Αρκάδων, αλλά και πιστών από την Ι. Μητρόπολη Ιερισσού προσήλθαν στην Ακολουθία προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στην κεκοιμημένη και να συλλυπηθούν τον πενθούντα Μητροπολίτη Θεόκλητο.
Η ταφή έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης.

ARXON.GR

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...