Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπουργείο Πολιτισμού | "Πράσινο φως" στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών για έρευνες σε Μεγαλόπολη και Λύκαιο

Υπουργείο Πολιτισμού | "Πράσινο φως" στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών για έρευνες σε Μεγαλόπολη και Λύκαιο

Με αποφάσεις που υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, δίνονται εγκρίσεις στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών για συνέχιση ερευνών σε Μεγαλόπολη και Λύκαιο.

Η πρώτη αποφαση αναφέρει ότι "Χορηγούμε άδεια στην ΑΣΚΣ για συνέχιση, κατά το 2018, της αρχαιολογικής έρευνας στο Λύκαιο Όρος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 2016-2020 . Οι εργασίες κατά τη διάρκεια του πενταετούς προγράμματος περιλαμβάνουν ανασκαφική, γεωφυσική και επιφανειακή έρευνα, καθώς και συντήρηση και αποκατάσταση των ιστάμενων μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο.

Για το 2018 θα γίνουν ανασκαφικές εργασίες σε τομές στο Ανω και το Κάτω Ιερό του Διός και συγκεκριμένα στον Βωμό, , την περιοχή των Λουτρών, το Τέμενος, τον Κυκλικό Σχηματισμό, τη Στοά, το Διοικητικό Κτίριο, τον Διάδρομο και τον Ιππόδρομο, ενώ θα πραγματοποιηθεί επιφανειακή έρευνα στην περιοχή κάτω από το χαμηλό τμήμα του Ιερού και ακριβώς νοτιοδυτικά του χωριού ΄Ανω Καρυές."

Ενώ, η δεύτερη απόφαση, αναφέρει... "Εγκρίνουμε το αίτημα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών για έναρξη επιφανειακής και γεωαρχαιολογικής έρευνας στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε συνεργασία με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος 2018-2022."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...