Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην έναρξη του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συνεδρίου ο Πάνος Σκουρλέτης

Στην έναρξη του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συνεδρίου ο Πάνος Σκουρλέτης

© www.kalimera-arkadia.gr

Στην έναρξη του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συνεδρίου θα δώσει το "παρών" και θα μιλήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ήδη, στη Διαύγεια αναρτήθηκε σχετική απόφαση που προβλέπει την έγκριση εξόδων μετακίνησης για τον Υπουργό και συνεργάτες του που θα είναι την Κυριακη 22 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Σκουρλέτης έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από την Καρύταινα. 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

"Η αρκαδική ταυτότητα έχει έναν μοναδικό, αναμφισβήτητο χαρακτήρα, συγκεκριμένες συνισταμένες, πράγματα που θυμόμαστε, που αγαπάμε και, κυρίως, που προστατεύουμε. Τι είναι αυτό που ενώνει τους Αρκάδες, όπου κι αν βρισκόμαστε, ό,τι και αν κάνουμε; Προφανώς, η βαθιά αντίληψη αυτής της κοινής ταυτότητας. Αλλά και κάτι άλλο, που δύσκολα περιγράφεται, ωστόσο όλοι το νιώθουν, ιδίως όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα νέες, μεγάλες προκλήσεις σε μια έντονα μεταβατική εποχή, η οποία οδηγεί σε επανακαθορισμό των προταγμάτων μας, αλλά και της σχέσης της Ελλάδας με την Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα.Η ιδιαίτερη πατρίδα μας είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αλλαγής.

Έχοντας μερίδιο ευθύνης, αξιώνει δικαίως και το μερίδιο που της αντιστοιχεί από την προσδοκώμενη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, δια της συλλογικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την κρίσιμη περίοδο. Από αυτή την προσπάθεια κανένας δεν πρέπει να λείψει, κανένας δεν περισσεύει. Γι’ αυτό, υποδεχόμαστε τους απόδημους συμπατριώτες μας με χαρά και αναμένουμε τις θετικές σκέψεις και τις δημιουργικές ιδέες τους για το καλό του τόπου μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...