Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σπήλαια Κάψια | "Πράσινο φως" για τη μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου!

Σπήλαια Κάψια | "Πράσινο φως" για τη μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου!

© www.kalimera-arkadia.gr

Με απόφαση της Προϊσταμένης Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, δόθηκε έγκριση για το αίτημα του Δήμου Τρίπολης σχετικά με τη μελέτη του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σπηλαίου Κάψια, Δ.Ε. Μαντινείας».

ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

1. Οι κυβόλιθοι επίστρωσης, οι βαφές, τα επιχρίσματα και τα λοιπά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και θα διαμορφώσουν τις ορατές επιφάνειες του περιβάλλοντος χώρου θα εναρμονίζονται με τις αποχρώσεις επίστρωσης των εδαφικών επιφανειών και του φυσικού περιβάλλοντος.

2. Οι εργασίες και οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου θα περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και τα κατατεθειμένα σχέδια, δεν θα επεκταθούν πέραν αυτών λαμβάνοντας υπ’όψιν το φυσικό ανάγλυφο, του οποίου η αλλοίωση θα περιορισθεί κατά το δυνατόν.

3. Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με την επίβλεψη εντεταλμένου υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα υπό την επίβλεψη της κας Κάτρη-Μπουλούγαρη Κωνσταντίνας, η οποία θα ειδοποιηθεί εγκαίρως, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών. Το συνεργείο θα ακολουθεί τις οδηγίες της υπαλλήλου της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων ως προς τον τρόπο και τα μέσα της εκσκαφής.

4. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια των εργασιών, κάθε εντεταλμένος στο έργο έχει υποχρέωση να διακόψει αμέσως οποιαδήποτε δραστηριότητα, προκειμένου να ακολουθήσει έρευνα,σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3028/2002, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του έργου.

5. Κατά τη διάρκεια των εργασιών και της ενδεχόμενης ανασκαφικής έρευνας να ληφθεί μέριμνα από τους κυρίους του έργου για την αντιστήριξη του υπεδάφους παρακείμενων οδών, την περίφραξη και ενδεχομένως αποστράγγιση του χώρου, για την ασφάλεια των διερχομένων και την προστασία των αρχαιοτήτων.

6. Για την εκτέλεση τυχόν μελλοντικών εργασιών να κατατεθεί για έγκριση στις συναρμόδιες Υπηρεσίες σχετικό αίτημα.

7. Θα ληφθεί μέριμνα, ώστε η φύτευση να μη διαφέρει από αυτήν του ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής.

 Η Απόφαση αυτή δεν αντικαθιστά άλλη τυχόν απαιτούμενη έγκριση ή άδεια από άλλη αρμόδια Αρχή, αφορά δε στις διατάξεις του Ν.3028/2002 υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί όλες οι ισχύουσες, πολεοδομικές, περιβαλλοντικές ή άλλες διατάξεις. Η έναρξη των εργασιών σημαίνει την αποδοχή των ανωτέρω όρων, ενώ η παραβίαση οποιουδήποτε όρου επιφέρει άρση της χορηγηθείσας άδειας.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

 κ.α.α

 Ελένη Παναγοπούλου-Καράμπελα

 Αρχαιολόγος»

(φωτογραφία - google)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...