Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πλατεία Λεβιδίου | Αλλαγές αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο - Ποιοι ψήφισαν θετικά και ποιοι αρνητικά!

Πλατεία Λεβιδίου | Αλλαγές αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο - Ποιοι ψήφισαν θετικά και ποιοι αρνητικά!
Ύστερα από πολύωρη συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, ενέκρινε - κατά πλειοψηφία- την τροποποίηση αποφάσεων παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Λεβιδίου. 
 
Στην αρχή της συζήτησης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος τόνισε ότι επειδή έχουν προκύψει προβλήματα με παραβάσεις στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία Λεβιδίου, σε συνεννόηση με τα καταστήματα προέκυψε μία νέα διαμόρφωση που είναι αποδεκτή από όλα τα καταστήματα και το τοπικό συμβούλιο. Επιπλέον τόνισε ότι τα καταστήματα πλέον θα μπορούν να βάλουν διαχωριστικά, ενώ θα επιτρέποντα γλάστρες και ομπρέλες.  
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής εξήγησε ότι υπάρχει μία εκκρεμότητα με τη νέα κανονιστική στο συμβούλιο της Επικρατείας και ότι ως τώρα ισχύει η κανονιστική του κ. Σμυρνιώτη. Στη συνέχεια τόνισε ότι υπήρξε συνεννόηση και συμφωνία με όλα τα καταστήματα και επισήμανε ότι η μόνη παρέμβαση είναι ένα καλαίσθητο κάγκελο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο καταστήματα στη νότια πλευρά της πλατείας.  
“Να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα της περιοχής, να μην υπάρχουν κακόγουστα πράγματα” είπε ο Γιάννης Λάζαρης
Ο Νίκος Τσιαμούλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για εμμονή και για την κατάσταση που έχει προκύψει και υπογράμμισε ότι “αν είναι να ψηφίσουμε μια απόφαση και να έχουμε τα ίδια, καλύτερα να την αποσύρουμε, διαφορετικά θα ψηφίσουμε παρών." 
Ο Μπάμπης Σταμάτης υπογράμμισε ότι δεν συμφωνούν όλοι οι καταστηματάρχες και ζήτησε να μην πειραχτεί τίποτα και όταν λήξουν οι εκδηλώσεις, τότε να κάτσουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αν και διευκρίνισε πως κατά τη γνώμη του δεν υπάρχουν προβλήματα και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα.  
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι “με την πρόταση που γίνεται είναι οι ίδιοι χώροι που είναι σήμερα προσαυξημένοι κατά 30%. Δεν μπορεί ουδείς να επικαλεστεί ότι δεν είναι οι ίδιοι και είναι νομιμοποιημένοι.  
Ποιες είναι οι δυνάμεις που δεν θέλουν να διευθετηθεί η κατάσταση στην πλατεία; Μην μου πει κάνεις ότι τηρούσαν το 70% γιατί έχω φωτογραφίες που έχουν καλύψει το 120%.” 
 
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ 
Ζαφειρόπουλος Γιάννης  
“Επιθυμώ να γίνει χωροθέτηση, να λυθεί άμεσα το θέμα διότι τοδεν έχουμε σκοπό να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο για τις γλάστρες στα δικαστήρια και να πληρώνουμε πρόστιμα”.  
Στραβούλης Παναγιώτης 
“Εγώ έχω το πρόβλημα με κάποιο διαχωριστικό, έχουν έρθει υπηρεσίες του δήμου και έχουν δείξει αυθαίρετη την κατασκευή. Γιατί κύριε Δήμαρχε είναι ακόμα τα διαχωριστικά; Αφού είναι παράνομα. Σχεδόν όλα τα μαγαζιά πλην ενός συμφωνήσαμε να έχουμε ομπρέλες, γλάστρες διαδρόμους. Ζητάμε να πάρουμε αυτή την άδεια για να μην έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε τη βοήθεια από εσάς”.  
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 
1) Αποδέχεται την εισήγηση για την τροποποίηση των ατομικών κανονιστικών αποφάσεων: 584/2014, 5832014, 586/2014, 7862015 και 787/2015 ως προς την διαμόρφωση των παραχωρούμενων χώρων. Μετά και την οριοθέτηση των υφιστάμενων αποφάσεων και τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν αχό τοω, ιδιοκτήτες Κ.Υ.Ε ατην πλατεία Λεβιδίου και μετά την εξέταση των υφιστάμενων συνθηκών (πρόσβαση- ασφάλεια- διέλευσης πεζών κλπ), την χορήγηση σε όλες τις επιχειρήσεις το επιπλέον 30% όπου καθίσταται δυνατό, επί του προσώπου της προβολής των καταστημάτων τους με αποτέλεσμα τις όποιες μεταβολές φαίνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπογράφεται από τον εισηγητή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ως εξής :  
ΕΙ = αβγδα = 110,37 τ.μ  
Ε2 = εζηθε = 58,32 τ.μ  
Ε3 = νξοπν = 54,04 τ.μ  
E4 = 12341= 72,69 τ.μ  
Ε5 = 56785 = 102,44 τ.μ  
Ε6=9 10 11 129= 104,39 τ.μ  
Ε7 = 6'7'8'9'6'= 27,75 τ.μ  
Επιπλέον οι νέες οριοθετήσεις μετά και τη λήψη απόφασης από m Δ.Σ Τρίπολης Θα γίνουν με κίτρινη διαγράμμιση στο δάπεδο στους παραχωρημένους Χώρους και στους διαδρόμους. Επίσης με ευθύνη του Δήμου να τοποθετηθούν κάγκελα μήκους 2,50μ - 2,90μ και ύψους 0,80 μέτρα με ενδιάμεσα κενά στα όρια της οριοθέτησης Ε4 και Ε5 για τον ασφαλή διαχωρισμό τους. Να επιτραπεί η τοποθέτηση γλαστρών καλλωπιστικών φυτών μέσα στους οριοθετημένους παραχωρούμενους Χώρούς και το συνολικό ύψος γλάστρας και φυτού δεν Θα υπερβαίνει m 0,80 μέτρα, σε αντίθετη περίπτωση Θα αφαιρείται αχό m συνεργεία του Δήμου όπως επίσης και κάθε αυθαίρετη κατασκευή (διαχωριστικά, πινακίδες κλπ). Τέλος να επιτρέπεται η τοποθέτηση ομπρελών σκίασης, σταθερών (πακτωμένων στο έδαφος) ή μη, στους παραχωρούμενους χώρούς για την προστασία των πολιτών από m καιρικά φαινόμενα. Η τοποθέτηση Θα γίνεται με ευθύνη των ιδιοκτητών των καταστημάτων και τυχόν βλάβες που Θα διαπιστωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία Θα κοστολογούνται από αυτή και Θα αποκαθίστατο με έξοδα και ευθύνη των καταστημάτων. Κάθε άλλη τοποθέτηση ή κατασκευή ενεός των οριοθετημένων χώρων Θεωρείται παράνομη και Θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας  
2) Απαγορεύεται από τους ιδιοκτήτες να τοποθετήσουν κάθε τύπο διαχωριστικού πακτωμένο ή μη πέραν αχό αυτό που Θα τοποθέτηση ο Δήμος (μεταξύ Ε4 και Ε5), επίσης απαγορεύεται στις τοποθετούμενες ομπρέλες πρόσθετα κατακόρυφα τμήματα (υφάσματα κλπ.) ώστε να τηρείται το ελεύθερο ύψος 2,20μ. όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.  
3) Απαγορεύεται η τοποθέτηση πινακίδων, πάγκοι εργασίας, ντουλάπες, ψύκτες και κάθε άλλη κατασκευή ή αντικείμενο πέραν αχό αυτά που Θα αναφέρονται στην άδεια που Θα τους χορηγείται Κάθε άλλη τοποθέτηση Π κατασκευή εντός των οριοθετημένων χώρων θεωρείται παράνομη κα Θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 
Υπέρ των αλλαγών ψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου (πλην του Μπάμπη Σταμάτη και του Θοδωρή Καραλή που διαφοροποιήθηκαν και ψήφισαν “παρών”), οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σμυρνιώτη κι ο Γιάννης Λάζαρης από την “Μαντινειακή Συμπολιτεία”. 
“Παρών” ψήφισε η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου. 
Να σημειωθεί ότι απουσίαζαν την ώρα της συζήτησης του εν λόγω θέματος οι παρατάξεις Τζιούμη και Νικολάου. 

13 σχόλια

  • Katerina
    Katerina Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 10:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενα χωριό όμορφο, μια πλατεία, καταστηματαρχες που ζουν από τα καταστήματά τους εκεί και δεν μπορουν να συνεννοηθουν για κατι όμορφο, μονο και μόνο για τα κόμματά τους.
    Ειστε γελιοι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 08:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενώ ο Τσιαμούλος κι ο Σμυρνιώτης έμειναν κι έκαναν τρομερές εισηγήσεις κι έλυσαν το θέμα !!!!
    Γελάει ο κόσμος μαζί σας.
    Κώστα μην ασχολείσαι με τα @@@

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 02:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχουμε τα τσαντίρια της πετρινού, τώρα θα έχουμε και του Λεβιδίου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 11:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Κωστάκης είχε πάρει εντολή απο τον Φάνη τον Παπά να την κάνει με ελαφρά για το θεμα του Λεβιδίου.
    Θέλουν να το παίζουν και με τους μεν και τους δε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 10:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι να πει ο Τσαμουλος? ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ειναι. Οταν ο γάιδαρος ψωφαει τότε κα@@@@@@.....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 09:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόλις ο Κακλαμάνος άρχισε να διαβάζει το θέμα για την κανονιστική Λεβιδίου ο Τζιούμης μάζεψε γρήγορα τους δικούς του και εγινε λαγός.

  • Τυχαίος
    Τυχαίος Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 03:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενώ οι Τριπολιτσιωτες κομπλεξικοί κάνουν πολλα!!

  • Anonymos
    Anonymos Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 22:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατι ο Τσιαμουλος δεν τα ειπε εξω απο τα δοντια στον Παυλη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 19:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΧ ΤΡΩΜΑΡΑ ΤΟΥ!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 19:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Λεβιδαιοι, δεν κανουν για τιποτα

  • πλατειακιας
    πλατειακιας Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 18:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Τό συμβουλιο επικρατείας τό κατάργησαν δέν κατάλαβα.Θά πληρώνουμε δικηγόρο καί αν βγεί αλλος κανονισμός τί θά κάνετε,θά επαναφέρετε τά δικαστηρια. Πάντα σοβαρή η παράταξη Τζιούμη απείχε από μία απάτη καί κοροιδία. Γιά νά τό ψηφίσουμε πρεπει νά ειναι κάτι σωστό. Σέ λίγο καιρό θά ξανασυζητάμε. Θά ρυθμιστεί τό θέμα μαζί μέ τόσα αλλα πού τρέχουν από τήν επόμενη δημοτική αρχή.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 16:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο τζιουμης σε θέματα που καίνε κρύβεται παντα!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στον Σταματόπουλο!!!!!!!!τα είπε έξω από τα δόντια στον Σταμάτη !!!!η πλατεία ανήκει σε ολα τα μαγαζιά και οχι σε ένα!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...