Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μεγαλόπολης

Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μεγαλόπολης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Διαβάστε το κάλεσμα συμπόρευσης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης" στις δημοτικές εκλογές.

Υποψήφιος δήμαρχος Μεγαλόπολης και επικεφαλής του συνδυασμού ο Χρήστος Κουλουράς.

 

       Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα που – δυστυχώς -  διαμορφώνεται πιο δύσκολη για τη Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της,  η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές με αισιοδοξία, δύναμη αλλά και τη θέληση να ενισχυθεί η αντίσταση και η οργάνωση ενάντια στην πολιτική που έφερε το Δήμο της Μεγαλόπολης σε αυτή την τραγική κατάσταση που όλοι πια αναγνωρίζουν.

Η ανεργία, η ερημοποίηση, ο οικονομικός μαρασμός, η μετανάστευση - κυρίως νέων ανθρώπων - η μετατροπή της ίδιας της πόλης  της Μεγαλόπολης σε ένα μεγάλο χωριό, είναι το τραγικό αποτέλεσμα της απολιγνιτοποίησης που – ως οδηγία της Ε.Ε στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας –  την εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξαν με σθένος τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και η απερχόμενη δημοτική αρχή μαζί με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, για να προωθηθούν και εδώ στη Μεγαλόπολη τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι τους γνώριζαν ότι αυτές οι πολιτικές που μετατρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα από αγαθό πρώτης ανάγκης σε πανάκριβο εμπόρευμα, απαξιώνουν τις περιοχές που έχουν ως βασική οικονομική δραστηριότητα την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ορυκτό καύσιμο τον λιγνίτη όπως είναι η Μεγαλόπολη, με τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και ανεργία, μετατρέποντάς τες σε πόλεις- «φαντάσματα».  Προκαλούν σοκ τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ  για την απογραφή πληθυσμού 2021: ο Δήμος Μεγαλόπολης συρρικνώθηκε κατά 1900 κατοίκους σε σχέση με το 2011, μια μείωση πληθυσμού 17,7% !!!

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι των δήθεν «ανεξάρτητων» συνδυασμών στήριξαν συνειδητά τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., αδιαφορώντας για την υποβάθμιση της Μεγαλόπολης, αποδεικνύοντας με τα έργα τους ότι υποδύονται τους «ανεξάρτητους» για να κρύψουν ότι είναι υποταγμένοι στα κυβερνητικά κόμματα που υπερασπίζονται και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κερδοσκοπούν στον τόπο μας, αφήνοντάς για μας την ανεργία και την εξαθλιωμένη εργασία. Οι κοκορομαχίες που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων είναι πάνω σε αυτή τη βάση: ποιος θα διαχειριστεί «καλύτερα» τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύοντας πως τα προγράμματά τους, οι επιδιώξεις τους, οι παρατάξεις τους είναι ίδιες και βασίζονται στην υπεράσπιση των κυβερνητικών κομμάτων και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης είναι εξαρτημένη μόνο από την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και των συμφερόντων των κατοίκων της Μεγαλόπολης. Με αγωνιστικότητα και μαχητικότητα θα αγωνιστούμε - όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια - για την ανάδειξη και επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το λαό της Μεγαλόπολης, σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και με όσους ευθύνονται (αστικές κυβερνήσεις, Περιφέρεια Πελοποννήσου, νυν και πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης) για την ερήμωση του Δήμου μας:

  • ενάντια στα «Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης», που μόνο αποτέλεσμα θα έχουν να θησαυρίζουν με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις τα αρπακτικά-επενδυτές, μετατρέποντας τη Μεγαλόπολη σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής θα υπάρχουν λιγοστές θέσεις εργασίας, κακοπληρωμένες, δίχως εργασιακά δικαιώματα, σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας.
  • ενάντια στην επέλαση των  ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, το Λύκαιο όρος και τα γύρω βουνά, που επιβάλλει η «πράσινη» ανάπτυξη καταδικάζοντας  την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης σε οικολογική, αγροτοκτηνοτροφική και τουριστική υποβάθμιση για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • ενάντια στην κατασκευή χώρων ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, που θα μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε χαβούζα της Πελοποννήσου.
  • ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις διακοπές ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών.

H Τοπική Διοίκηση, ως θεσμός του αστικού κράτους, αποτελεί μηχανισμό προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, φορομπηχτικό οργανισμό και έχει ακρογωνιαίους λίθους την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων.

Ο λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που αμφισβητούν αυτή τη στρατηγική, πρωτοστατούν στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που απαιτεί σύγκρουση με αυτόν τον δρόμο, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση.

           Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες του τόπου μας έχουν μια και μοναδική επιλογή:

Να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να εκλεγούν περισσότεροι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του.

Σας καλούμε όλους σε κοινή συμπόρευση με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στο Δήμο Μεγαλόπολης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Κουλουρά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Κουτουμάνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...