Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία | Με γυναικείες υποψηφιότητες το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Αρκαδία | Με γυναικείες υποψηφιότητες το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία, πολύ σύντομα θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις. Άλλωστε, ο χρόνος πλέον πιέζει, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι του εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Βλάση. Υπάρχουν τέσσερις θέσεις "κενές" οι οποίες και θα καλυφθούν πολύ σύντομα.

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται ως προς τη σύνθεση του βουλευτικού ψηφοδελτίου, το "Καλημέρα Αρκαδία" επανέρχεται (τα είχαμε γράψει ξανά τον περασμένο Μάρτιο) και υπενθυμίζει τη σημαντική αλλαγή στην αναλογία των δύο φύλων στα βουλευτικά ψηφοδέλτια που έφερε η ψήφιση του νόμου «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέµηση της έµφυλης βίας - Ρυθµίσεις για την απονοµή Ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές µε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις».

Στο Νόμο αυτό και συγκεκριμένα στο άρθρο 15 προβλέπεται ότι: «Για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασµών αυτοτελών κοµµάτων, συνασπισµού συνεργαζόµενων κοµµάτων και ανεξαρτήτων, ο αριθµός των υποψήφιων Βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο µε το 40% του συνολικού αριθµού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, ανά εκλογική περιφέρεια. Τυχόν δεκαδικός αριθµός στρογγυλοποιείται στην επόµενη ακέραιη µονάδα, εφόσον το κλάσµα είναι ίσο µε µισό της µονάδας και άνω. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τις επόµενες εκλογές.»

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για την Αρκαδία;

Πολύ απλά, σημαίνει ότι κάθε κόμμα (μεταξύ των οποίων και η ΝΔ), θα πρέπει να φτιάξει βουλευτικό ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από 3 εκπροσώπους του ενός φύλου και δύο του άλλου.

Δύο είναι οι περιπτώσεις …

Ψηφοδέλτιο με τρεις άνδρες και δύο γυναίκες

Ψηφοδέλτιο με τρεις γυναίκες και δύο άνδρες

Κατά συνέπεια, η παρουσία τουλάχιστον δύο γυναικών είναι υποχρεωτική και στο "γαλάζιο" βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία.

© 2019 - www.kalimera-arkadia.gr

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακούγεται γυναικείο όνομα, που διαμένει στη πόλη μας, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Μάνη.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 16:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Βλασσης
    Γιοβας
    Κοσμιδης
    Παπαηλιου
    Και μεγαλοπολητισσα υποψηφια νικα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 15:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακούγεται ο όνομα της Ζαμπαθά ως υποψήφια βουλευτής αρκαδιας με την ΝΔ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 14:02 Σύνδεσμος σχολίου

    O ΜΠΑΜΠΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΝΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΡΚΕΣΤΗΚΕ ΣΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗς ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ. Τώρα η Εύη ας πρόσεχε έπρεπε να έχει διαχωρίσει τη θέση της από τις επιδιώξεις και τις επιλογές του μπαμπά και της Νικολάκου ( Μας λείπεις Ντίνα , πότε θα κάνεις καμιά συνέντευξη τύπου να γελάσει το πανελληνιο) !!!!! Ο μπαμπάς νόμιζε ο φουκαράς ότι η ΝΔ μασάει ! Αμ δε φίλτατε !!!!

  • ΦΙΛΙΠΠΑΣ  ΤΡΟΚΟΣ
    ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΡΟΚΟΣ Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 12:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Την Εύη την πηρε στο λαιμό του ο φιλόδοξος μπαμπάς της και όλο του συνοθύλευμα που νόμιζαν ότι θα είναι στο σβέρκο των Μοραίτών εσαεί ! Πάει η Εύη μας τελείωσε και δεν θα είναι ποτέ ξανά υποψήφια ! Εκοψε τους δεσμούς της με το κόμμα . Και το κόμμα της ΝΔ δεν συγχωρεί τους αφελείς και τους αγνώμονες.! Αντε στο καλό καλή μας Εύη θα μας λέιψεις από τα πανηγύρια από τους εκλησιασμούς και τις παρελάσεις ! Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς την πολιτευτή της Αρκαδίας ????? Πως θα το αντέξουμε ?????

  • Τίμος
    Τίμος Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 22:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Εάν έχει τα κότσια ο Βλάσης ας αφήσει την Εύη να κατέβει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...