Menu
RSS
Σάββατο, 22/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Καλαμάτα ο Δημήτρης Πτωχός (εικόνες)

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Καλαμάτα ο Δημήτρης Πτωχός (εικόνες)

Με μια εντυπωσιακή σε προσέλευση και παλμό εκδήλωση εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου το εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Πτωχός. Παρά τον άστατο καιρό, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα νίκης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» είχε στο πλευρό του τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τους Βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτο ΧρυσομάλληΓιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Πτωχός απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες. «Σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας για να κάνουμε την Πελοπόννησο μια περιφέρεια πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Μία περιφέρεια πρότυπο διεθνώς και να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά», δήλωσε. Ταυτόχρονα, έδωσε το σύνθημα για την τελική ευθεία μέχρι τις κάλπες, τονίζοντας ότι «έχουμε ακόμα 10 μέρες ως τις εκλογές. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι ένας αγώνας που τον δίνουμε με πολλή αξιοπρέπεια, με πάρα πολύ δυναμισμό και κυρίως με πάθος, γιατί θέλουμε να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε και αυτό θα κάνουμε. Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη της 8ης Οκτωβρίου»!

Ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα στο δίλημμα των εκλογών, αν, δηλαδή, «θα αρκεστούμε σε όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα ή θα κάνουμε το άλμα μπροστά». Όπως σημείωσε, «κάποιοι θεωρούν ότι οι μεγάλες διεθνείς κρίσεις που αντιμετωπίζει και ή δική μας χώρα, επιβάλλουν αναδίπλωση στα γνωστά, κάνοντας την άμυνα μονόδρομο. Άλλοι ακόμα χειρότερα επιμένουν σε ξεπερασμένες, τοξικές πολικές του χθες, που μας γυρίζουν πίσω, γι’ αυτό και οι πολίτες τις έχουν οριστικά απορρίψει». Απέναντι σε αυτές τις προσεγγίσεις, ξεκαθάρισε ότι «το μότο μας είναι η απάντηση  στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία. Οι συνεργάτες μου και εγώ, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας πιστεύω, προσεγγίζουμε τα νέα δεδομένα τελείως διαφορετικά. Με όραμα, με σχέδιο, με νέες ιδέες, με σύγχρονη τεχνογνωσία, για να πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε μια σύντομη αναδρομή στην προεκλογική περίοδο. «Μέσα σε αυτούς τους δυο μήνες όπως υποσχέθηκα από την πρώτη ομιλία, πήγαμε σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πήγαμε σε όλες τις πόλεις, σε κάθε χωρίο, σε κάθε πλατεία. Μιλήσαμε με όλους του συμπολίτες μας, τους ακούσαμε, μας άκουσαν, Συζητήσαμε, είπαμε πάρα πολλά. Το όραμα μας για την Πελοπόννησο είναι το βασικό πράγμα που συζητάμε με όλους όπου έχουμε σταθεί. Είναι πολύ απλό και συμπυκνωμένο. Είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο. Θέλουμε να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά, που είναι και το όνομα του συνδυασμού μας».

Επανέλαβε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει  καλύτερη συγκυρία και καλύτερη ευκαιρία για την Πελοπόννησο από σήμερα. Η χώρα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά. Μπαίνει σε μια μεταρρυθμιστική τροχιά και πάλι. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και σε όλο το κράτος θα συρρεύσουν πάρα πολλοί πόροι, τους οποίους πρέπει να διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Πρέπει να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία, πρέπει να τους να διαχειριστούμε με διαφάνεια με λογοδοσία».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξής του, ο Δημήτρης Πτωχός έκανε λόγο για «ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο». Όπως εξήγησε, δημιουργήθηκε «ακούγοντας όλους τους συμπολίτες μας. Ακούσαμε ανάγκες, ακούσαμε προβλήματα, ακούσαμε αυτό που πραγματικά θέλουν. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα το  οποίο ανταποκρίνεται σε όλα αυτά». Έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους, δηλώνοντας ότι «φτιάξαμε μία εκπληκτική ομάδα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Με ανθρώπους που έχουν θέληση, που έχουν διάθεση, που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στις κοινωνίες στις οποίες ζουν. Με ανθρώπους που πάνω από όλα θέλουν να δουλέψουν για το αύριο».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «το βασικό πράγμα που λείπει από την Πελοπόννησο είναι ανάπτυξη» και δεσμεύτηκε «να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να έχουμε νέες επενδύσεις, να ενισχύσουμε όσες ήδη υπάρχουν εδώ και λειτουργούν». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «πρέπει να έχουμε ανάπτυξη για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρέπει με κάποιο τρόπο να φτιάξουμε τον τόπο μας  έτσι ώστε να μπορούμε πάλι όλοι μας να επενδύσουμε τα όνειρά μας και πάλι εδώ».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι «κάτι μεγάλο γεννιέται στην Πελοπόννησο, κάτι υπέροχο συντελείται εδώ, στην Καλαμάτα. Και αυτό είναι η δουλειά που γίνεται από τον Δημήτρη Πτωχό» και τόνισε ότι «είμαστε εδώ σήμερα για να σηκώσουμε τον Δημήτρη Πτωχό λίγο παραπάνω».

Επισήμανε, επίσης, ότι «υπάρχουν τέσσερα όμικρον που πρέπει να προσέξουμε. Το πρώτο είναι να έχουμε όραμα. Και αυτό που διέκρινα και από την πορεία μέχρι σήμερα του Δημήτρη όπως την παρακολουθώ είναι πως υπάρχει όραμα. Το δεύτερο είναι ομάδα. Και κατά κοινή ομολογία είναι η πιο δυνατή ομάδα αυτή που έχει δημιουργηθεί δίπλα στον Δημήτρη και δεν είναι τυχαίο αυτό. Το τρίτο είναι ορμή, γιατί δεν έχουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Η Πελοπόννησος γράφει μια καινούργια, λαμπρή ιστορία και ξεκινάει με τον Δημήτρη. Και το τέταρτο είναι όρεξη: να τρέξουμε παντού, σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να φέρουμε ακόμα περισσότερα για την Πελοπόννησο».

Απευθυνόμενος στο κλείσιμο της ομιλίας του προς τον Δημήτρη Πτωχό, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ευχήθηκε καλή επιτυχία και ανέφερε ότι «έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνεχίζουμε, τρέχουμε για δέκα ακόμα ημέρες και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Πτωχός πρέπει να είναι στο Υπουργείο για να συζητήσουμε μαζί για τη νέα, μεγάλη Πελοπόννησο, όπως όλοι την οραματίζεστε».

 

Ολόκληρη η ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού:

Να ευχαριστήσω τον πρώην Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, που  είναι απόψε εδώ, Να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον Δημήτρη Παπαστεργίου που έκανε μια μικρή παράκαμψη πήγαινε Τρίκαλα, ήρθε μέχρι την Καλαμάτα και θα πάει πίσω. Να ευχαριστήσω τους Βουλευτές, τον κ Χρυσομάλλη, τον κ Λαμπρόπουλο, τον κ Μαντά. Να ευχαριστήσω όλες και όλους εδώ.

Φίλες και φίλοι έχουν περάσει κάτι λιγότερο από δύο μήνες, από τότε που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμητική πρόταση να διεκδικήσω το αξίωμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μέσα σε αυτούς τους Δυο μήνες όπως υποσχέθηκα από την πρώτη ομιλία, πήγαμε σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πήγαμε σε όλες τις πόλεις, σε κάθε χωριό, σε κάθε πλατεία. Μιλήσαμε με όλους του συμπολίτες μας, τους ακούσαμε, μας άκουσαν, Συζητήσαμε, είπαμε πάρα πολλά πράγματα. Εγκαινιάσαμε όλα τα εκλογικά μας κέντρα και σήμερα είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε το τελευταίο και να δώσουμε αυτό το μοναδικό σύνθημα νίκης σε όλους. Μπράβο σε όλες και σε όλους.

Το όραμα μας για την Πελοπόννησο είναι το βασικό πράγμα που συζητάμε με όλους όπου έχουμε σταθεί. Είναι πολύ απλό και συμπυκνωμένο. Είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο. Θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια πρότυπο στα πάντα. Θέλουμε να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά, που είναι και το όνομα του συνδυασμού μας.

Στην πραγματικότητα, το μότο μας είναι η απάντηση  στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία που θέτει το ερώτημα πώς θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία περίοδο, που η Ελλάδα έχει μεν ξεπεράσει τις δικές της δυσκολίες,  που μέχρι πριν το 2019 έδειχνα ανυπέρβλητες, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις διεθνούς εμβέλειας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: θα αρκεστούμε σε όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα ή θα κάνουμε το άλμα μπροστά. Κάποιοι θεωρούν ότι οι μεγάλες διεθνείς κρίσεις που αντιμετωπίζει και ή δική μας χώρα, επιβάλλουν αναδίπλωση στα γνωστά, κάνοντας την άμυνα μονόδρομο.

Άλλοι ακόμα χειρότερα επιμένουν σε ξεπερασμένες, τοξικές πολικές του χθες, που μας γυρίζουν πίσω, για αυτό και οι πολίτες τις έχουν οριστικά απορρίψει.  ΟΙ συνεργάτες μου και εγώ, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας πιστεύω, προσεγγίζουμε τα νέα δεδομένα τελείως διαφορετικά. Με όραμα, με σχέδιο, με νέες ιδέες, με σύγχρονη τεχνογνωσία, για να πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά.

Φίλες και φίλοι δεν υπάρχει  καλύτερη συγκυρία και καλύτερη ευκαιρία για την Πελοπόννησο από σήμερα. Η χώρα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά. Μπαίνει σε μια μεταρρυθμιστική τροχιά και πάλι. Υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά τα ξεπερνάει με αξιοπρέπεια. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και σε όλο το κράτος θα συρρεύσουν πάρα πολλοί πόροι. Τους οποίους πρέπει να διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Πρέπει να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία, πρέπει να τους να διαχειριστούμε με διαφάνεια με λογοδοσία συνεχώς και αυτό είναι βασική αρχή για το πρόγραμμά μας και βασική αρχή για τη λειτουργία μας. Πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα το κάνουμε.  

Ακούγοντας όλους τους συμπολίτες μας όπως σταθήκαμε, όπου βρεθήκαμε συζητήσαμε μαζί τους. Ακούσαμε ανάγκες, ακούσαμε προβλήματα, ακούσαμε αυτό που πραγματικά θέλουν. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα το  οποίο ανταποκρίνεται σε όλα αυτά. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο. Είναι ένα σχέδιο ρεαλιστικό, είναι ένα σχέδιο εφαρμόσιμο.  Και πάνω από όλα μέσα αυτούς τους δύο μήνες, φτιάξουμε μία εκπληκτική ομάδα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Με ανθρώπους που έχουν θέληση, που έχουν διάθεση. Με ανθρώπους που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στις κοινωνίες στις οποίες ζουν. Με ανθρώπους που πάνω από όλα θέλουν να δουλέψουν για το αύριο. Με ανθρώπους που θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, μαζί με την κεντρική κυβέρνηση, με τους δήμους, με όλους, για να τα καταφέρουμε και να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά..

Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Θέλω να πω δυο λόγια ακόμα. Το βασικό πράγμα που λείπει από την Πελοπόννησο είναι ανάπτυξη. Είναι ανάπτυξη και νέες επενδύσεις. Και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε σημαία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να έχουμε νέες επενδύσεις. Για να ενισχύσουμε όσα ήδη υπάρχουν εδώ και λειτουργούν. Πρέπει να έχουμε ανάπτυξη για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρέπει να έχουμε επενδύσεις και ανάπτυξη για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την πορεία που έχει το δημογραφικό μας. Ο κόσμος της Πελοποννήσου μεγαλώνει ηλικιακά, τα παιδιά φεύγουν. Πρέπει με κάποιο τρόπο να φτιάξουμε τον τόπο μας  έτσι ώστε να μπορούμε πάλι όλοι μας να επενδύσουμε τα όνειρά μας και πάλι εδώ. Και αυτό θα κάνουμε. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί.

Είμαστε εδώ για να συνδέσουμε και θέλω να το πω σε όλους γιατί μία φορά ξεκάθαρα. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε πάνω σε κάθε καλό που έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε. Αφήνουμε την τοξικότητα, το διχασμό και τις πολιτικές του χθες πίσω μας. Θα συνεχίσουμε μπροστά μόνο συνθέτοντας, μόνο προτείνοντας, μόνο συνεργαζόμενοι με όλες και με όλους που θέλουν να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Φίλες και φίλοι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας. Σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας για να κάνουμε την Πελοπόννησο μια περιφέρεια πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Μία περιφέρεια πρότυπο διεθνώς και να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Σας  ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Έχουμε ακόμα 10 μέρες ως τις εκλογές. Νομίζω ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό δίνω και μέχρι τώρα. Είναι ένας αγώνας που τον δίνουμε με πολλή αξιοπρέπεια, με πάρα πολύ δυναμισμό και κυρίως με πάθος, γιατί θέλουμε να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε και αυτό προτείνουμε και αυτό θα κάνουμε κι οι φίλες και φίλοι.

Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη της Κυριακής της 8ης Οκτωβρίου να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου:

Κάτι μεγάλο γεννιέται στην Πελοπόννησο, κάτι υπέροχο συντελείται εδώ, στην Καλαμάτα. Και αυτό είναι η δουλειά που γίνεται από τον Δημήτρη Πτωχό. Και δεν θα έχανα με τίποτα την ευκαιρία να είμαι και εγώ εδώ, σε αυτό το νέο, μεγάλο, υπέροχο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο, που όλοι θέλετε, που όλοι θέλουμε. Είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου είκοσι χρόνια που δεν συμμετέχω ο ίδιος στις εκλογές. Οπότε όπου μου ζητούν να πάω για εκλογές, εγώ πάω – και, αν είναι για αυτοδιοίκηση, πάω με ακόμα περισσότερη χαρά.

Είμαστε εδώ σήμερα για να σηκώσουμε τον Δημήτρη Πτωχό λίγο παραπάνω. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η αγάπη που υπάρχει για τον Δημήτρη πηγάζει και από την κοινή μας επαγγελματική πορεία, καθώς είμαστε και οι δυο ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και θα σας πω κάτι: ξεκινώντας στα Τρίκαλα πριν από περίπου 9-10 χρόνια, θεώρησα πως οι μηχανικοί είμαστε εξαιρετικοί στα κοινά – και ειδικότερα εμείς κοιτάζουμε και λίγο περισσότερο το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν τέσσερα όμικρον που πρέπει να προσέξουμε – τα τρία τα είπε ο Δημήτρης: το πρώτο είναι να έχουμε όραμα. Και αυτό που διέκρινα και από την πορεία μέχρι σήμερα του Δημήτρη όπως την παρακολουθώ είναι πως υπάρχει όραμα. Το δεύτερο είναι ομάδα. Και κατά κοινή ομολογία είναι η πιο δυνατή ομάδα αυτή που έχει δημιουργηθεί δίπλα στον Δημήτρη και δεν είναι τυχαίο αυτό. Το τρίτο είναι ορμή, γιατί δεν έχουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Η Πελοπόννησος γράφει μια καινούργια, λαμπρή ιστορία και ξεκινάει με τον Δημήτρη. Και το τέταρτο είναι όρεξη: να τρέξουμε παντού, σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να φέρουμε ακόμα περισσότερα για την Πελοπόννησο.

Συνεπώς η συνταγή είναι αυτή και είναι πάρα πολύ απλή. Δημήτρη έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνεχίζουμε, τρέχουμε για δέκα ακόμα ημέρες και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ο Δημήτρης πρέπει να είναι στο Υπουργείο για να συζητήσουμε μαζί για τη νέα, μεγάλη Πελοπόννησο, όπως όλοι την οραματίζεστε.

Καλή επιτυχία Δημήτρη, είμαι σίγουρος για αυτή!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...