Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φρίκη στο νεκροταφείο Σχιστού – Πεταμένα πτώματα και λείψανα νεκρών (vd)

Φρίκη στο νεκροταφείο Σχιστού – Πεταμένα πτώματα και λείψανα νεκρών (vd)

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open TV φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα θέμα που θα συζητηθεί και προκαλεί αποτροπιασμό και ντροπή για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, αυτό του Σχιστού.

Όπως αποκαλύπτει ο Σπύρος Φρεμεντίτης, το πάρκινγκ επισκεπτών του νεκροταφείου έχει μετατραπεί σε χωματερή... ψυχών, με τις μαύρες σακούλες να είναι πεταμένες σε κοινή θέα, μες στον ήλιο και τα αδέσποτα ζώα, ενώ μέσα στο κοιμητήριο η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε λογική.

Στους διαδρόμους του νεκροταφείου, υπάρχουν οι σακούλες από τα υπολείμματα των τάφων δεξιά κι αριστερά κι όποιος περνάει για να πάει στον νεκρό του, τις περνάει κυριολεκτικά από πάνω.

Πέρα από την περιύβριση νεκρών, υπάρχει σαφώς και το θέμα της υγειονομικής βόμβας που δημιουργεί ο σωρός των στοιβαγμένων πτωμάτων και υπολειμμάτων των τάφων...

Το θέμα όχι μόνο δεν τελειώνει εκεί, αλλά γίνεται ακόμα πιο αποτρόπαιο και φρικαλέο. Πολλοί συνάνθρωποί μας, εξαιτίας χημειοθεραπειών κι άλλων φαρμάκων που λαμβάνουν, το σώμα τους δεν διαλύεται και το πτώμα μένει σχεδόν ανέπαφο από το χρόνο.

Αυτοί οι νεκροί, είτε μένουν στον ίδιο τάφο ή πηγαίνουν στον τομέα αδιαλύτων. Ωστόσο, ένα βίντεο από το καμαράκι ενός ταφέα, που έχει κάνει ο ίδιος εκταφή πτωμάτων, τα τοποθετεί σε λευκά σεντόνια και τα στοιβάζει κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο. Το θέαμα θυμίζει κρεματόριο κι όποιος το αντικρίζει, σφίγγεται το στομάχι του. Το κάθε πτώμα λοιπόν, όταν παρέλθει η τριετία και πρέπει να γίνει η εκταφή, περιμένει τη σειρά του για να ταφεί σε τάφο αδιάλυτων, ωστόσο, εκεί δεν υπάρχει χώρος πλέον, οπότε μπορεί κανείς να καταλάβει από τα παραπάνω ότι το πτώμα, πάει... στα αζήτητα.

Ο κανονισμός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κατά την εκταφή αν προκύψει αδιάλυτο ή μερικώς αδιάλυτο πτώμα, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακράτηση ή καθάρισμα του πτώματος και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε τάφο αδιαλύτων...»

Ελλάδα 2019...

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...