Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει η ΛΑ.Ε.

Συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει η ΛΑ.Ε.
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/6/2019 έγινε μια πλούσια συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΛΑ.Ε. και την τακτική της εν’ όψει των εθνικών εκλογών.
Το Π.Σ. της ΛΑ.Ε. εκτιμά ότι υπάρχει μια συνολική συντηρητική μετατόπιση του εκλογικού σώματος η οποία μεγεθύνει τα προβλήματα των πλατιών Λαϊκών στρωμάτων και δυσκολεύει την ανάπτυξη των αναγκαίων κοινωνικών αγώνων. Το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το πλαίσιο είναι το πως θα μπορέσει την επόμενη μέρα των εκλογών να υπάρχει Αριστερά, που να μπορεί να παρεμβαίνει και να οργανώνει κινηματικές αντιστάσεις και να προβάλλει ένα μεταβατικό πρόγραμμα φιλολαϊκής εξόδου.
Το Π.Σ. αναγνωρίζει ότι εκτός από τους εξωγενείς παράγοντες υπάρχουν διαβαθμισμένες ευθύνες σε όλα τα όργανα της ηγεσίας της. Για τις ευθύνες αυτές και τα αίτια της εκλογικής ήττας η συζήτηση ξεκίνησε σ’ αυτή τη συνεδρίαση και θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Το Π.Σ. θεωρεί αναγκαία την αποσαφήνιση του δημόσιου πολιτικού στίγματος της ΛΑ.Ε. με κέντρο μια ριζοσπαστική αριστερή φυσιογνωμία και την εκφορά ενός ριζοσπαστικού αριστερού, αντιιμπεριαλιστικού λόγο, χωρίς αντιφάσεις. Ο πολιτικός λόγος και το κάλεσμα της ΛΑ.Ε. όπως και το πρόγραμμά της απευθύνεται στους πληττόμενους από τις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στους εργαζόμενους, στα πλατιά Λαϊκά στρώματα και στη νεολαία στη βάση των κοινωνικών τους συμφερόντων.
Σε ότι αφορά τις επερχόμενες εκλογές το Π.Σ. αποφάσισε να επαναφέρει την πρόταση για εκλογική συνεργασία κατά προτεραιότητα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς με τις οποίες συναντηθήκαμε στα αυτοδιοικητικά σχήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση η ΛΑ.Ε. θα κατέβει σ’ αυτές τις εκλογές με ή χωρίς συνεργασίες και καλεί τα μέλη και τα στελέχη να βγουν μπροστά και να δώσουμε όλοι μαζί την εκλογική μάχη.
Η Πολιτική Γραμματεία διευρυμένη συγκροτεί ομάδα με χαρακτηριστικά ανανέωσης, πλουραλιστικής εκπροσώπησης και κοινωνικής αντιπροσωπευτικότητας για την οργάνωση της εκλογικής μάχης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...