Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης: «Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων θα δημιουργήσει μια ισχυρότερη Ελλάδα»

Κώστας Βλάσης: «Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων θα δημιουργήσει μια ισχυρότερη Ελλάδα»

Την πεποίθησή του ότι η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του επί του Σ/Ν: «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως σημαντική και ουσιαστική θεσμική νίκη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος, καθώς αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και συναίνεσης, που θα συσπειρώσει τους Έλληνες ως Έθνος, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.

Ο κ. Βλάσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με τους Έλληνες ομογενείς – και κυρίως τους Αρκάδες - εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ενασχόλησής του με τα κοινά. Τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της στήριξης και της αδιαμφισβήτητης αγάπης τους για την Πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα κανένας δεν περισσεύει και είναι απαραίτητες όλες οι δημιουργικές δυνάμεις.

Ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα και πως στο μέλλον μπορούν να ακολουθήσουν πολλές βελτιωτικές τροποποιήσεις, αν οι ίδιοι οι Έλληνες της Ομογένειας αλλά και το πολιτικό μας σύστημα «αγκαλιάσει» και στηρίξει την απόφαση αυτή. Γιατί μέσα από τη συμμετοχή των Ομογενών στην εκλογική διαδικασία η Ελλάδα γίνεται μεγαλύτερη και ενισχύεται ουσιωδώς η θέση της στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

4 σχόλια

  • Ο μετανάστης...
    Ο μετανάστης... Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 02:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπάρχουν και Έλληνες που έφυγαν τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτοί έχουν επίγνωση το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και από την στιγμή που υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου το δικαίωμα ψήφου σε πολίτες που έχουν υπηκοότητα από την χώρα καταγωγής ακόμα και των παππούδων... Ε ναι πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου! Όσο και να μην σας αρέσει! Εδώ σε χώρες όπως η Εσθονία γίνεται όχι μόνο επιστολική ψήφος αλλά και από το διαδίκτυο. Αλλά ο Μητσοτάκης τα έκανε πλακάκια με τον Κουτσούμπα για να μαζέψει ψήφους για το νομοσχέδιο και να κάνει πρακτικά αδύνατη την ψήφιση από το εξωτερικό... Είμαστε σαν έθνος για τα πανηγύρια...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

    εχουν δίκιο οι προλαλήσαντες, οι ομογενείς ναι μεν έχουν ελληνική καταγωγή ,αλλά ζουν αλλου,δεν ξέρουν τι συμβαίνει εδώ ,δεν μπορούν να αποφασίζουν γι μας,

  • Πάνος
    Πάνος Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 21:44 Σύνδεσμος σχολίου

    'Ασε ρε Κωστάκη τους βλέπουμε τους ομογενείς κάθε καλοκαίρι που έρχονται στα συνέδρια. Τρώνε πίνουνε μας δίνουν όλο συμβουλές , αλλά δεν είδαμε και κανέναν να βάζει το χέρι στην τσέπη να κάνει καμία σοβαρή επένδυση. Γιατί λοιπόν να αποφασίζουν αυτοί για τις τύχες τις δικές μας?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    απλώς μαζεύετε ψηφαλάκια, οι ομογενείς ,στην πλειονότητά τους ,αγνοούν τι συμβαίνει εδώ ,άσε που εκπλήσσονται όταν έρχονται και βλέπουν ότι έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και όχι λυχνάρια και φουφούδες ,τι να ψηφίσουν; και γιατί η ψήφος τους να δεσμεύει εμάς ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...