Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα χειροκρότημα για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ | Εργασία χωρίς … σταματημό – Χαμηλοί μισθοί – Δουλειά και την Κυριακή

Ένα χειροκρότημα για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ | Εργασία χωρίς … σταματημό – Χαμηλοί μισθοί – Δουλειά και την Κυριακή

Σε κινδύνους για την υγεία τους εκτίθενται σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ.

Όλοι οφείλουμε να σκεφτούμε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που συνήθως αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς, εργάζονται ακατάπαυστα – αυτή την περίοδο- και τα ταυτόχρονα είναι εκτεθειμένοι, αφού έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.

Σίγουρα, τους αξίζει ένα χειροκρότημα.

Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό.

Στην Κυβέρνηση υπάρχει σκέψη να επανεξεταστεί η Κυριακάτική λειτουργία των σούπερ μάρκετ, για να μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα αυτοί οι άνθρωποι. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η 6ήμερη λειτουργία με το διευρυμένο ωράριο, επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου.

Αυτό ζήτησε και το Κίνημα Αλλαγής σήμερα, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για το αν θα συνεχιστεί η Κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Οφείλει όμως η Κυβέρνηση να κάνει εξαντλητικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους για το αν τηρείται το ωράριο εργασίας και την ημερήσια και εβδομαδιαία ανάπαυση αυτών των εργαζομένων.

Επιπλέον, οι ιδιοκτησίες των Σούπερ Μάρκετ οφείλουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες από το διευρυμένο ωράριο εργασίας και τον μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 08:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΤΟΧΗ ή εκκίνηση ΝΕΟΥ Μνημονίου από τους κυβερνώντες;

  • Νικολέτα
    Νικολέτα Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 22:22 Σύνδεσμος σχολίου

    πρώτα ψηφίστε τους νεοφιλελε΄και όταν εφαρμόσουν την πολιτική τους ,που την γνωρίζαμε ,να χειροκροτάμε τα θύματά μας -θύματά τους,αφου προηγουμένως έχετε σπεύσει να ψωνίσετε την Κυριακή χωρίς λόγο και χωρίς σεβασμό στον εργαζόμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...