Menu
RSS
Παρασκευή, 24/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι τελευταίες πληροφορίες | Αυτές τις ημερομηνίες ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταλύματα!

Οι τελευταίες πληροφορίες | Αυτές τις ημερομηνίες ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταλύματα!

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να καταρτίσει το δυνατόν ταχύτερα ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα διαμορφώνει όρους και κανόνες για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην χώρα μας. 

Βάσει των δεδομένων, που επεξεργαζόταν έως χθες βράδυ το κυβερνητικό επιτελείο και εν αναμονή του επιδημιολογικού αποτυπώματος από τις 4 Μαΐου και εντεύθεν, που αναμένεται να έχει στην διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου απόψε, τουριστικά καταλύματα και εποχικά ξενοδοχεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιουνίου. Στο ίδιο πλαίσιο, και σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, εστιατόριακαφέ και μπαρ θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου, παρά τις ισχυρές πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία και την αγορά να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Αθήνα προωθεί διακρατικές συμφωνίες, ώστε να δημιουργήσει «ασφαλείς διαδρόμους» για την μεταφορά τουριστών προς την χώρα μας με χώρες, όπως η Βουλγαρία, το Ισραήλ και η Κύπρος. Η Ελλάδα, εξάλλου, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, θα επωφεληθεί ποικιλοτρόπως από τη συμμετοχή της στην ομάδα των χωρών, που έχουν αποκρούσει επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και με ορισμένες εκ των οποίων οι συνεννοήσεις για την τουριστική κίνηση έχει προχωρήσει, όπως η Τσεχία, η Δανία και η Αυστραλία.  

Αύριο Παρασκευή έχει κατά πληροφορίες προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, ώστε να οριστικοποιηθεί το οικονομικό πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές της προσεχούς εβδομάδος.

Πηγή - Το Έθνος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...