Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΙΝΑΛ | Αναταραχή από δηλώσεις Ρέππα για διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ | Αναταραχή από δηλώσεις Ρέππα για διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και αναταρχή στο εσωτερικό του κόμματος έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και στέλεχους του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Ρέππα, για την ανάγκη διαλόγου με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στους λόγους που ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων μεταφέρθηκε από το ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «το Κίνημα Αλλαγής ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πολιτικός χώρος που έχει προσφέρει τα περισσότερα θετικά στον κύκλο της μεταπολίτευσης και είναι κρίμα που αυτό δεν αναγνωρίζεται».

 

«Το ΚΙΝΑΛ ασφαλώς και δεν είναι ο «φυσικός σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ρέππας. «Σίγουρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός φορέας με τον οποίο πρέπει να έχουμε διάλογο, πολύ περισσότερο όταν έχουμε διάλογο με άλλους πολιτικούς φορείς που ανήκουν στην άλλη πλευρά του πολιτικού λόφου» είπε.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ «τραυμάτισε» το ΚΙΝΑΛ. Για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως αυτό δεν φαίνεται πιθανό, συμπήρωσε ωστόσο πως πολλές φορές οι εξελίξεις είναι τέτοιες που πράγματα που φαίνονται απίθανα, γίνονται αυτομάτως πιθανά ή και αναγκαία.

 

Και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι το ΚΙΝΑΛ κυβέρνησε μαζί με τη ΝΔ για μια ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδο, κάτι που επηρέασε το ΚΙΝΑΛ «τραυματικά» όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. «Αυτό τραυμάτισε την ταυτότητα του Κινήματος γιατί στέρησε από το ΚΙΝΑΛ ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής-κοινωνικής βάσης του, που προσανατολίστηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ρέππας είπε σε άλλο σημείο ότι αυτό πληρώθηκε στις εκλογές ακόμη και στις πρόσφατες, καθώς η φημολογία για συνεργασία με τη ΝΔ έκανε ζημιά στο ΚΙΝΑΛ.

Για τα θέματα προσανατολισμού και ταυτότητας του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναγίνει πολυσυλλεκτικό, ενώ για τα στελέχη που έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ προς άλλους πολιτικούς χώρους, διατύπωσε την παρατήρηση ότι όσοι μετακινούνται προς τη ΝΔ θεωρείται ότι πράττουν καλώς, ενώ όσοι μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι.

 

Αυτόνομη πορεία

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ που έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα διαλόγου και συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, εμμέσως πλην σαφώς άδειασε το Δημήτρη Ρέππα.

Με αφορμή ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα, ότι είναι αυτονόητος ο διάλογος του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρηστίδης απάντησε:

 

«Η περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καμένη υπόθεση. Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής έχει αποφασιστεί κι επικυρωθεί από το Συνέδριο και δεν αλλάζει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε πως όποιος επιχειρεί να το ταυτίσει κάνει λάθος.

 

Διεργασίες

Ωστόσο στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ υπάρχουν και άλλες φωνές που κάνουν λόγο για ανάγκη διαλόγου με στόχο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν και στελέχη που κλείνουν το «μάτι» στη ΝΔ. Η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κάνει λόγο για «φλερτ» στελεχών του ΚΙΝΑΛ με το κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει και τα ονόματα των Γ. Μανιάτη, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και Ν. Γιαννακοπούλου τα οποία μάλιστα εμπλέκει και στα σενάρια ανασχηματισμού και την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για άνοιγμα προς το χώρο του κέντρου.

https://www.aftodioikisi.gr

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 20:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Εδώ έγινε ο Παπαηλιού βουλευτής επιτέλους με το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνεις ο Δημήτρης?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 17:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαλιστααααα, από θιασώτης του κου SIEMENS & NOVARTIS και των ofshore του Μητσοτακαίικου, καλύτερος ο πολάκης....

  • Μάλισταααααα  ....
    Μάλισταααααα .... Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Θιασώτης του πολάκη, Δημήτρη μας ;;;

  • Το κόμμα πολλοί εμίσησαν, την καρέκλα ουδείς !
    Το κόμμα πολλοί εμίσησαν, την καρέκλα ουδείς ! Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 16:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Εμπρός Δημητράκη, στο δρόμο που χάραξε ο ..Γιαννάκης !! Μια καρεκλίτσα είν' αυτή, πάρτη κι΄ ας πέσει χάααααμωωω !

  • Κώστας Παναγιωτούρος
    Κώστας Παναγιωτούρος Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 14:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά καλά μη βιάζεστε γιατί μετά δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε! Ποιος λέει όχι σε υπουργική καρέκλα?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...