Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εισιτήρια σε λεωφορεία, μετρό, αεροπλάνα, πλοία | Πόσο θα μειωθούν (παραδείγματα)

Εισιτήρια σε λεωφορεία, μετρό, αεροπλάνα, πλοία | Πόσο θα μειωθούν (παραδείγματα)

Μερικά λεπτά την ημέρα και μερικά ευρώ το μήνα θα γλιτώνουν όσοι χρησιμοποιούν στα αστικά κέντρα τα ΜΜΜ για να μετακινηθούν μετά την μείωση του ΦΠΑ από 24 σε 13% από 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου 2020, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μερικά ευρώ ανά διαδρομή θα είναι η μείωση σε υπεραστικές διαδρομές ή σε διαδρομές με πλοίο ή αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα:

-Για τις αστικές συγκοινωνίες, το εισιτήριο κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ και με το μειωμένο ΦΠΑ το κόστος του θα πρέπει να πέσει στα 1,28 ευρώ, δηλαδή κέρδος 0,12 ευρώ την ημέρα, δηλαδή για έναν εργαζόμενο που χρησιμοποιεί το μετρό 20 ημέρες το μήνα, το κέρδος θα είναι 2,4 ευρώ.

– Για υπεραστικές διαδρομές με λεωφορείο, ένα εισιτήριο, για παράδειγμα, για τη Θεσσαλονίκη κοστίζει 59 ευρώ με επιστροφή και 39 ευρώ για απλή μετάβαση. Μετά την μείωση του ΦΠΑ οι τιμές θα πρέπει να πέσουν στα 54 και 36 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή μειωμένα κατά 2 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

-Για ταξίδι με πλοίο, για παράδειγμα για τις Σπέτσες με πλοίο κλειστού τύπου, η τιμή σήμερα είναι 42,50 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 38,73 ευρώ, δηλαδή μείωση 3,77 ευρώ.

-Για ταξίδι με αεροπλάνο για το Ηράκλειο Κρήτης τον Ιούνιο η σημερινή ενδεικτική τιμή είναι 188 ευρώ και με το μειωμένο ΦΠΑ κανονικά θα πρέπει να πέσει στα 167,32, δηλαδή κέρδος 20,68 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι «μειώνεται ο ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, για την περίοδο 1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2020. Καλύπτει μεταφορές επιβατών με τρένο, με μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, με αεροπλάνο, με πλοίο, με συνδυαστικές μεταφορές».

https://www.aftodioikisi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...