Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Εισβολή» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού (vd)

«Εισβολή» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού (vd)
Στους δρόμους βγηκαν αλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του τουρισμού-επισιτισμού διεκδικώντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Οι διαδηλωτές αυτή την ώρα βρίσκονται στην οδό Σταδίου στο ύψος του υπουργείου Εργασίας φωνάζοντας συνθήματα, καθώς ο κάδος πλήτεται ιδιαίτερα από τα μέτρα που πάρθηκαν για την πανδημία ενώ ζητούν και την προστασία των ανέργων συναδέλφων τους.

Μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με τον Γιάννη Βρούτση, ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό, καθώς ο υπουργός Εργασίας απουσιάζει. Κατόπιν αυτού, αποχώρησαν με κατεύθυνση το υπουργείο Τουρισμού στην Αμαλίας. Εκεί ορισμένοι εισέβαλαν στο κτίριο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι του συνδικάτου εργαζομένων επισιτισμού - τουρισμού - ξενοδοχείων Αττικής μαζί με δώδεκα επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχείων «Marriott», «ΖΑΦΟΛΙΑ», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonissi», «Hilton», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», «Novotel», «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στις επιχειρήσεις εστίασης «Select Service Partner» και «NEWREST».

Μεταξύ αλλων διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.


protothema.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...