Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

SMS στο 13033 | Πώς θα μετακινούμαστε για καταστήματα, άθληση και φροντίδα ηλικιωμένου

SMS στο 13033 | Πώς θα μετακινούμαστε για καταστήματα, άθληση και φροντίδα ηλικιωμένου

Μια νέα ημέρα για όσα προβλέπονται για τις μετακινήσεις ξημέρωσε την Πέμπτη μετά τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τις 16 Μαρτίου.

 

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στόχος των μέτρων που θα ισχύουν μέχρι τις 16 Μαρτίου «είναι ο περιορισμός της κινητικότητας, νομίζω αυτό είναι πασιφανές, είναι εύλογο, που αποτελεί βασικό παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας και για αυτό οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές».

Για το λόγο αυτό μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου, ισχύουν πλέον διαφοροποιήσεις σε δύο από τους έξι κωδικούς μετακίνησης σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα στους κωδικούς 2 και 6.

 

Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

 
 
Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Αυτό ισχύει για όλη την Αρκαδία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...