Menu
RSS
Τρίτη, 21/09/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Δαμιανού
komis490 1972018

Αλέξης Τσίπρας: "Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής"

Αλέξης Τσίπρας: "Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής"

Την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι μαθητές κόπηκαν, σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μαθητές υποψήφιους της αρχιτεκτονικής που αν και αρίστευσαν στην συνολική βαθμολογία δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποκαταστήσει τώρα την αδικία. «Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης μαζί και με τα άλλα κόμματα μπορούμε να αναδείξουμε την αδικία» τόνισε και υπογράμμισε ότι σε αυτό που μπορεί να δεσμευτεί είναι για το μεσομακροπρόθεσμο διάστημα σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

«Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ’υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές. Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

τσιπρας - εβε 2

Τόνισε ότι το νέο σύστημα δημιούργησε μεγάλες αδικίες και πρέπει να βρούμε τρόπους να πείσουμε την σημερινή κυβέρνηση να τις διορθώσει ή σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον να λέει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν.  

«Διότι δεν έμειναν εκτός ΑΕΙ όσοι έγραψαν κάτω από την βάση. Θα μείνουν εκτός πάνω από 20.000 παιδιά, άρα υπάρχουν κρυμμένες παγίδες που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αποκλεισμένων» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας είναι όσα αναφέρει η υπουργός Παιδείας για το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο. «Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε για δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το πως πρέπει να δίνονται τα εφόδια να μπει και να σπουδάσει κανείς. Οι σπουδές είναι πάρα πολύ βασικό στοιχείο που πρέπει να το προσφέρουμε στους νέους εφόσον πληρούν κάποια βασικά κριτήρια ανεξαρτήτως αν ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτό το δρόμο, «γι αυτό είχαμε σχεδιάσει ένα εθνικό απολυτήριο Λυκείου ισχυρό κι από εκεί την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον επεσήμανε την ανάγκη να προσληφθούν καθηγητές ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση όπως ανέφερε αντί για καθηγητές όπως είχε υποχρέωση με βάση τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα ΑΕΙ!

Από την πλευρά της η Φωτεινή Σαραφιανού, η μαθήτρια που αρίστευσε αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ που ήταν η πρώτη της επιλογή μίλησε για αδικία όχι μόνο για το σύστημα με την ελάχιστη βάση στα ειδικά μαθήματα αλλά και για το γεγονός ότι χιλιάδες μαθητές έμειναν εκτός ΑΕΙ και οι θέσεις αυτές θα μείνουν κενές. Υπογράμμισε ότι οι γνώσεις που μπορεί να αποκομίσουν οι μαθητές από το πανεπιστήμιο είναι πολύ σημαντικές ανεξαρτήτως του γεγονότος αν θα συνεχίσουν επαγγελματικά αυτόν το δρόμο. “Είναι πολύ σημαντικό να έχουν μια τέτοια γνώση η οποία μπορεί να τους βοηθήσει στην υπόλοιπη ζωή ανεξαρτήτως αν ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτό που σπούδασαν” είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε τουλάχιστον τώρα να υπάρχει μόνο μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα.

Τίπρας - εβε
 

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 21:25 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν πρόκειται να ξαναδείς την καρέκλα του πρωθυπουργού Τσιπράκο. Απλά ονειρεύεσαι.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 19:11 Σύνδεσμος σχολίου

  @13:15 Ναι βλαχάκο σε πιστέψαμε. Δεν είσαι προσκυνητής του Κούλη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλως τυχαίως τα χώνεις μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Μην σκύβεις πολύ πάντως γιατί θα σε πονέσει η μεσούλα σου. Άσε που μπορεί να σου μείνει και κανα κουσούρι

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 13:15 Σύνδεσμος σχολίου

  11&42 μάλλον εσύ είσαι φανατικός μ@@@@ς του Τσίπρα που συνεχίζει το λαϊκισμό τον άνθρωπο που το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ και με ένα νόμο κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά που έταξε για να βγει το 2015 και συνεχίζει και τάζει και τώρα νομίζον.τας ότι θα τον ξανά πιστευψουν .
  Και δεν είμαι είτε προσκυνητής του Κούλη αλλά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 11:43 Σύνδεσμος σχολίου

  Απλά λαϊκιστής...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 11:42 Σύνδεσμος σχολίου

  10.43 Eυτυχώς, ε; Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι η τωρινή κατάσταση που ζούμε εδώ και δύο χρόνια σε ικανοποιεί; Ή φανατικός παλαμακιστής και προσκυνητής του Κούλη του Μωϋσή θα είσαι ή φανατικός μαλ@@@. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση

 • Νικ
  Νικ Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 10:43 Σύνδεσμος σχολίου

  Ευτυχώς έβαλε το εάν και δεν προσδιορίζει το επόμενο χρονικό διάστημα....
  Πονηρός....!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...