Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ατελείωτο παραλήρημα από την Τουρκία την ημέρα μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία - Ακόμα "πονάει" η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Ατελείωτο παραλήρημα από την Τουρκία την ημέρα μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία - Ακόμα "πονάει" η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Από το φθινόπωρο με την Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν η αρχή για την Άγκυρα και πως ετοιμάζουν ινστιτούτο για “γενοκτονίες” Τούρκων από Έλληνες.

Χθες, λοιπόν, μία ημέρα πριν από την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, της σφαγής και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, οι Τούρκοι, άκρως προκλητικά κατηγορούσαν τον Ελληνισμό για "σφαγές στη δυτική Ανατολία".

Και σήμερα το συνεχίζουν επίσημα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: 

Σχετικά με ορισμένες εκδηλώσεις και δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στις 19 Μαΐου 2022.

Απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του «Πόντου» και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών.

Είναι σαφές ότι αυτές οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων,  η εισβολή και η απόπειρα εισβολής στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους ισχυρίζονται αυτούς τους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα.

4 σχόλια

  • Τίνα  κορδοπιτουλα
    Τίνα κορδοπιτουλα Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 02:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν κατάλαβα είμαστε στην Ελλάδα στην Τρίπολη και είναι εδώ 400 χρόνια ........για ποια γενοκτονία μιλάνε εμείς δεν μπήκαμε στο κράτος τους και δεν πήραμε τα παιδιά τους......δεν αλλάξαμε τη θρησκεία τους.....

  • Eleos
    Eleos Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 01:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν τα έχουν ξεχάσει,,,ας ξανακοπιασουν....θα τα θυμηθούν για τα καλα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 21:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Έτσι.Να πονάει και να τσούζει...Αει στο διάολο υπάνθρωποι...

  • anonymous
    anonymous Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 20:09 Σύνδεσμος σχολίου

    400 χρόνια τι έκαναν οι Τούρκοι και οι συνοδοιπόροι τους όχι μόνο στην Τρίπολη αλλά και στους Έλληνες; ξεχνιούνται αυτά;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...