Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Νικολαΐδου

Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Νικολαΐδου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η ηθοποιός Δέσποινα Νικολαΐδου, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. 

Η Δέσποινα Νικολαΐδου γεννήθηκε το 1934 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου ενώ συμμετείχε σε πολλές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές.

 

Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος της «Ρούλας Γκραβάνη», κολλητής φίλης της «Λίζας Πετροβασίλη», που υποδυόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία Χτυποκάρδια στο Θρανίο του 1963,  όπως και αυτός της Μαίρης - δύο χρόνια μετά - στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965).

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη "Μοντέρνα Σταχτοπούτα"
Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη "Μοντέρνα Σταχτοπούτα"

Επίσης είχε λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές.

Ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό, Γιώργο Μούτσιο, με τον οποίο το 1977 συγκρότησαν το δικό τους θίασο.

Γιώργος Μούτσιος - Δέσποινα Νικολαΐδου
Γιώργος Μούτσιος - Δέσποινα Νικολαΐδου

Έπαιξε στις ταινίες: Το τελευταίο ψέμα, Όσο υπάρχουν γυναίκες, Το ταξίδι, Το ραντεβού της Κυριακής, Αυτό το κάτι άλλο, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Το λάθος, Αστεφάνωτη, Οι καταφρονεμένοι, Κάνε με πρωθυπουργό, Μοντέρνα σταχτοπούτα, Η γυνή να φοβήται τον άνδρα, Σαπίλα και αριστοκρατία, Τα ξένα χέρια είναι πικρά, Μείνε κοντά μου αγαπημένε, Θύελλα στο σπίτι των ανέμων, Αγωνία, Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρει στο μήνυμά του: «Ακόμα ένα αντίο σήμερα και θλίψη στην οικογένεια των ηθοποιών.. Η τελευταία εν ζωή συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη πολυτάλαντη Δέσποινα Νικολαΐδου και σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Μούτσιου δεν είναι πια κοντά μας.. μέσα από τόσους ωραίους ρόλους θα την θυμόμαστε! στον Χολαργό 12.30 το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία. Καλό ταξίδι από όλους μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...