Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη π . Ιακώβου Κανάκη παρουσιάστηκε στην Μάνδρα Αττικής

Το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη π . Ιακώβου Κανάκη παρουσιάστηκε στην Μάνδρα Αττικής
Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, , κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και των εκδόσεων Γρηγόρη, παρουσιάστηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, το νέο βιβλίο του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως , Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Κανάκη με τίτλο : ” Μη ξεχάσεις να αγαπήσεις”.

Ο Σεβασμιώτατος στον εισαγωγικό χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων… “ότι η αγάπη είναι η κορωνίδα των αρετών και το κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών του Θεού… Αυτό το βιβλίο, το επεξηγηματικό από του λόγους του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού ( 580 – 662 μ.Χ. ) ” περί αγάπης “, είναι μια ευκαιρία να εντρυφήσουμε σε αυτά τα κεφάλαια” και ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο, για την συγγραφή αυτού του σπουδαίου βιβλίου .

Η Βυζαντινή χορωδία του Πρωτοψάλτου Ιωάννη Βαζούρα έψαλε μια επιλογή των ” Καταβασιών του Πάσχα ” και το απολυτίκιο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.

Ο δημοσιογράφος κ. Λυκούργος Μαρκούδης συντόνισε την παρουσίαση και προλόγισε του ομιλητές. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Θεολόγος, ιατρός, από την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν, ευχήθηκε από βήματος ” Χριστός Ανέστη ” και αναφέρθηκε στο Βίο του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού και στα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος…. “Η αγάπη πρέπει να συνοδεύεται με διάκριση” τόνισε ο π. Ευάγγελος.

Συγκινημένος αναφέρθηκε και στο πνευματικό έργο, του Μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως Κυρού Ιερεμία Φούντα στην Μάνδρα Αττικής !

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Θεολόγος, συγγραφέας και Υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Λεβαδείας & Αυλίδος, τόνισε μεταξύ άλλων “ότι η απαγγελία του ” Πιστεύω ” για έναν Πατέρα της Εκκλησίας, ήταν το βίωμα, η εμπειρία της ζωής, ήταν το παν! Ζούσε αυτό που διάβαζε και απήγγειλε… “.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Στάθης, κτήτωρ και πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής ευχήθηκε στον π. Ιάκωβο, να είναι ” καλοτάξιδο το βιβλίο “.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...