Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ξέσπασε» στην Εύβοια η κακοκαιρία | Φούσκωσαν οι χείμαρροι - Πλημμύρισαν χωριά - Έκλεισαν οι δρόμοι

«Ξέσπασε» στην Εύβοια η κακοκαιρία | Φούσκωσαν οι χείμαρροι - Πλημμύρισαν χωριά - Έκλεισαν οι δρόμοι

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias στην Εύβοια ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις, συνεχόμενοι κεραυνοί και βροντές πλήττουν αυτή την ώρα τις περιοχές της Εύβοιας και ήδη παρατηρούνται προβλήματα. Δρόμοι ολόκληροι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ από νωρίς το πρωί υπάρχουν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Στις Ροβιές και στο Μετόχι έχουν πλημμυρίσει σπίτια, στο Μαντούδι ήχησε το 112 με τον δήμαρχο να προειδοποιεί για κινδύνους, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το tvstar, κλειστός είναι ο δρόμος ανάμεσα σε Μαντούδι και Προκόπι.

Προβλήματα και στο Δερβένι  λόγω κατολισθήσεων. Ο δρόμος έχει κλείσει και στο χωριό μεταβαίνει κλιμάκιο της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο evima.gr, «η κατάσταση είναι σοκαριστική για ακόμα μια φορά στις Ροβιές, το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό φούσκωσε και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο χωριό».

Στην περιοχή της Λίμνης οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, ιδιαίτερα στις Ροβιές, καθώς φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν πάνω από 40 σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής της περιοχής επιχειρούν στη Β. Εύβοια

Δύο ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ μεταβαίνουν τώρα στη Βόρεια Εύβοια, ενώ έχει μεταβεί ήδη η 7η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Elias».

Από το πρωί επιχειρούν στη Β. Εύβοια όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής με τους Διοικητές Χαλκίδας, Ιστιαίας, Μαντουδίου και λίμνης Ευβοίας, ενώ έχει μεταβεί και η 7η ΕΜΑΚ.

Επιπλέον μεταβαίνουν τώρα 2 ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ με 8 άτομα, και 4 αντλίες, έκαστη (δηλαδή 16 άτομα με 8 αντλίες).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

– Στην επαρχιακή οδό Προκοπίου – Πηλίου, λόγω έντονης βροχόπτωσης – φερτών υλικών στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 09:45 της 27-09-2023).
– Στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας – Βουτά, λόγω έντονης βροχόπτωσης – συσσώρευσης υδάτων – φερτών υλικών στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 10:00 της 27-09-2023).
– Στην 127η χ/θ Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού (θέση Ρέμα Κατσιρέλου Ιστιαίας), λόγω έντονης βροχόπτωσης – συσσώρευσης υδάτων – φερτών υλικών στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 10:00 της 27-09-2023).

Ενώ, προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί από τη 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 49,5η χ/θ (Προκόπι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον Νομό Εύβοιας. (Από ώρα 07:15 της 27-09-2023).

Εκατόν ενενήντα οκτώ χιλιοστά βροχής στη Βατερή Εύβοιας

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του meteo.gr/Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βατερή Ευβοίας όπου μέχρι τις 08:30 είχαν καταγραφεί 198 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της σημερινής ημέρας εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Έκκληση του δημάρχου Μαντουδίου προς τους πολίτες

Έκκληση να μην βγαίνουν από το σπίτι τους οι κάτοικοι του δήμου Μαντουδίου στην Εύβοια έκανε επίσης και ο δήμαρχος λόγω της κακοκαιρίας Elias. Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος της περιοχής διέψευσε την πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι και τόνισε ότι έχει κλείσει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς τη βόρεια Εύβοια.

«Πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

 

Μάλιστα, είχε δηλώσει νωρίτερα: «Έπεσαν 150 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 6:00, στο δυτικό κομμάτι του δήμου στις Ροβιές και τη Λίμνη, και έχουν φέρει όλο το βουνό μέσα στους οικισμούς. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, το νερό είναι πάρα πολύ. Έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση κρίνεται αυτή τη στιγμή επικίνδυνη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα είναι στις καμένες περιοχές. Εντοπίζονται κυρίως στις Ροβιές και στο Μετόχι. Το νερό είναι πάρα πολύ, έχει δημιουργηθεί ένας χείμαρρος. Είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω. Αν συνεχίσει αυτός ο καταποντισμός, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει στους άλλους οικισμούς. Είναι πολύ το νερό, πολύ περισσότερο από τον Daniel».zougla.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...