Menu
RSS
Τετάρτη, 07/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΚΑ | Άγνωστο το πότε θα δοθεί ξανά σε χρήση λέει καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΟΑΚΑ | Άγνωστο το πότε θα δοθεί ξανά σε χρήση λέει καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο ομότιμος καθηγητής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ, Γιώργος Γκαζέττας, μίλησε για το θέμα που έχει ανακύψει με το ΟΑΚΑ, αναφέροντας ότι δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε θα μπορέσει να δοθεί προς χρήση.

Το ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά τη «βόμβα» που έσκασε για το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα του κεντρικού σταδίου αλλά και αυτό του ποδηλατοδρομίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτη Καρύδη, η διάρκεια των επισκευών μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ομότιμος καθηγητής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ, Γιώργος Γκαζέττας, ανέφερε ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να λειτουργήσει ξανά το ΟΑΚΑ, παραμένει άγνωστος! Σύμφωνα με όσα είπε, αν οι ζημιές οφείλονται στην χρονική παρέλευση και στην κόπωση των υλικών, που έχουν μειώσει τον συντελεστή ασφαλείας, θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα που ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί για τις μελέτες και τις επιδιορθώσεις.

Νωρίτερα, είχε παραδεχθεί ότι «στην επίβλεψη και επιτήρηση δεν είμαστε και η πιο ενεργητική χώρα», ενώ αποκάλυψε ότι «ο συντελεστής ασφαλείας και η επάρκεια του δεν ήταν υπερβολικά μεγάλη». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Γκαζέττας είχε απασχοληθεί στη θεμελίωση του ΟΑΚΑ.

Αναφορικά με το στέγαστρο, ο κ. Γκαζέττας εξήγησε ότι είναι μοναδικό στον κόσμο κι αυτό δίνει την ιδιαιτερότητα της απουσίας εμπειρίας τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρηση.

Σχολιάζοντας τα όσα γνωρίζει από την εποχή που κατασκευάστηκε το στέγαστρο που σχεδίασε ο Σαντιάγο Καλατράβα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δήλωσε ότι «ο συντελεστής ασφαλείας και η επάρκεια του δεν ήταν υπερβολικά μεγάλη», δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές. Γεγονός, όπως τόνισε, είναι ότι ένα έργο τέτοιου μεγέθους και ιδιαιτερότητας, όπως είπε θέλει συστηματική επιτήρηση και επίβλεψη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η εταιρία που το έφτιαξε δεν είχε κάποια υποχρέωση για τη συντήρηση», πρόσθεσε ο ομότιμος καθηγητής.

 

Tags:

ΟΑΚΑ,

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...