Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέμπη | Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη – Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

Τέμπη | Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη – Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του μαζικού απεργιακού συλλαλητηρίου για τα Τέμπη, συνεργείο καθαρισμού έσπευσε να σβήσει τα ονόματα των 57 νεκρών που γράφτηκαν από φοιτητές μπροστά από την Βουλή. 

 
Εurokinissi

Τα ονόματα των νεκρών γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά στο δάπεδο προκαλώντας συγκίνηση και οργή για το έγκλημα που ψάχνει δικαίωση. Όπως φανερώνει βίντεο στα social media, συνεργεία καθαρισμού έσπευσαν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από τη Βουλή για να σβήσουν τα ονόματα.

 

Δείτε το βίντεο:

Μιλώντας στο MEGA η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη ισχυρίστηκε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά, τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε η Ρωξάνη Μπέη.

«Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν "να σβήσουμε ή να μην σβήσουμε". Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

efsyn.gr

------------------------------------------

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και την απόφαση του Δήμου.

Χθες στις πορείες και εκδηλώσεις μνήμης για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, λίγο πριν τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ξεκίνησαν να γράφουν όλα τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας με κόκκινη μπογιά.

Οι συγκεντρωμένοι γράφουν τα 57 ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τα συνεργεία του Δήμου ωστόσο το βράδυ έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα.

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων μίλησε στο MEGA και εξήγησε.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβησο0υμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την  συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», τόνισε η κ. Μπέη.

«Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς», ανέφερε κλείνοντας.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 17:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν είναι να θυμόμαστε τα ονόματα που έχουν πεθάνει σε οποιαδήποτε τραγωδία που έχει πλήξει την χώρα μας να τα γράφουμε στον δρόμο τότε μάλλον η υποκρισία σας έχει φτάσει σε γιγαντιαία επίπεδα.Αλλωστε αν θέλετε γράψτε τα στον τοίχο του σπιτιού σας να τα βλέπετε κάθε μέρα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 12:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τα πάντα με το ζόρι όπως προσπαθεί να μας επιβάλλει η κυβέρνηση τσίρκο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...