Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βορίδης στα Παραπολιτικά: "Να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη"

Βορίδης στα Παραπολιτικά: "Να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη"
«Πρέπει να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Στο μνημείο αυτό δεν πρέπει να γράφεται τίποτα. Είναι μνημείο απόδοσης τιμής για όσους πολέμησαν στους αγώνες του έθνους», πρόσθεσε.

«Να γίνει μνημείο για τους νεκρούς στα Τέμπη συμφωνώ, αλλά ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι μνημείο για τους πεσόντες στους πολέμους», υπογράμμισε.


Η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Επικρατείας, κος Μάκης Βορίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών, είπε: «Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης και ένας τόπος ιερός και αφορά την αποδιδόμενη και οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Είναι ένα μνημείο με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο για να θυμόμαστε το φριχτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε, αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη».

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων, απάντησε: «Βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούνε άμεσα».

«Τον λαϊκισμό εγώ δεν τον φοβήθηκα ποτέ, τον έχω πολεμήσει πάρα πολλά χρόνια και θα συνεχίσω να τον πολεμάω. Είναι τελείως διακριτό και ξεχωριστό η απόδοση σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτό το φοβερό δυστύχημα, αν θελουμε να ανοίξουμε μια δημόσια συζήτηση για το πως μπορεί να διασφαλιστεί η μνήμη τους και να τους θυμόμαστε και επομένως να κάνουμε ένα μνημείο για αυτό, μάλιστα. Άκουσα ότι κάτι σκέφτεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι πολύ ενδιαφέρον, αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης να εμπλακούν αλλά εδώ συζητάμε για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτα, θα αναγράφονται τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτό είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να παρθούν από την αρχή οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν χθες από τον κ. Φλωρίδη για τη διερεύνηση του δυστυχήματος, απάντησε: «Ο κ. Φλωρίδης δεν διαπιστώνει τίποτα υποθέτω ότι σας ενημερώνει για τις ενέργειες που κάνει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να σχολιάσω τα εσωτερικά ζητήματα της Δικαιοσύνης δεν μου επιτρέπεται και θα πρότεινα να μην επιτρέπεται και σε άλλους πολιτικούς αυτός ο σχολιασμός. Αυτό είναι μια νομική υποχρέωση η οποία πηγάζει από υπερσυνταγματικά κείμενα που λεει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να απέχουν από οποιοδήποτε σχολιασμό εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων».

Αναφερόμενος στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, επισήμανε: «Η προσπάθεια που έκαναν, υποθέτω, τότε οι προανακριτικές αρχές είναι να κάνουν το έργο της ταυτοποιήσεως. Οι τεχνικές εργασίες για να γίνει μέσα σε αυτό το φριχτό δυστύχημα όπου έχει γίνει αυτή η φοβερή έκρηξη Οι ενέργειες που έγιναν για να γίνει η ταυτοποίηση αποτελεί αντικείμενο των προανακριτικών αρχών, της Πυροσβεστικής. Έχει δώσει μια απάντηση ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για αυτά. Μέσα στις θεωρίες συνωμοσιολογίας που ακούω, ακούω ότι το μπάζωμα έγινε για να αποκρυβεί ότι υπήρχαν εύφλεκτα και παράνομα υλικά τα οποία μεταφέρονταν και όλα αυτά έγιναν για να υπάρξει κάποιου είδους συγκάλυψη ευθυνών αυτού που μετέφερε αυτά τα υλικά. Τα υλικά αυτά διαχύθηκαν στη μια πλευρά; Γιατί η άλλη πλευρά δεν έχει μπάζωμα. Δηλαδή τα υλικά αυτά διαχύθηκαν μόνο στη μια πλευρά που μπαζώθηκε ενώ στην άλλη πλευρά δεν διαχύθηκαν; Αν ο σκοπός ήταν η συγκάλυψη αυτοί που ήθελαν να συγκαλύψουν γιατί μπάζωσαν μόνο δεξιά και δεν μπάζωσαν αριστερά;».

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

    20:09 Δεν έχεις άδικο βέβαια. Έχεις καμμία......."καλή ιδέα";;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 20:09 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 14:54 Είτε ξεράσεις, είτε δεν ξεράσεις, εγώ είτε βρίσω είτε δεν βρίσω, τι θα γίνει; Θα γίνει τίποτα; Όσο τους ψηφίζουμε εκεί επάνω στην εξουσία θα κωλοκάθονται, θα τρώνε, θα πίνουνε και θα μας κλάνουνε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 16:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν έχει τσίπα πάνω του.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντάξει, δεν μας εκπλήσσει, ο Βορίδης τα είπε.......ο γνωστός!!! Τι να σχολιάσει κανείς;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Μη ξεράσω τώρα βλέποντας τη φωτογραφία με τη φάτσα του!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:33 Σύνδεσμος σχολίου

    "Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών", λέει ο άθλιος. Να σβηστούν τα ονόματα των παιδιών που σκοτώθηκαν ΑΔΙΚΑ εξαιτίας της αδιαφορίας τους, του παχυδερμισμού τους και της πολιτικής αλητείας τους. Τα δικά σας ονόματα έχουν σβηστεί καθάρματα από το έλεος και τη συγχώρεση Θεού και ανθρώπων.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ελεεινός και τρισάθλιος. Να τον κράξουμε και να τον πάρουμε με τις πέτρες πρέπει, αυτόν και τους ομοίους του.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Να μη σβηστούν τα ονόματα. Θα πρέπει να γραφούν και τα ονόματα του Γρηγορόπουλου και του Φύσσα.

  • ή εμείς ή αυτοί
    ή εμείς ή αυτοί Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Βορίδης! "Το λαϊκισμό εγώ δεν τον φοβήθηκα ποτέ, τον έχω πολεμήσει...". Ναι με το τσεκούρι παλιότερα, τώρα καλοταϊσμένος και γραβατωμένος με τα λόγια. Ούστ ορντινάτσα της εξουσίας!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάρε το τσεκούρι σου και πήγαινε εσύ ο ίδιος να σπάσεις την πλάκα και να τα σβήσεις ρε ρεμάλι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...