Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος στο Mega: "Aκόμα και στην πόλη μου, την Τρίπολη, υπάρχουν «συμμορίες» με νέα παιδιά"

Κωνσταντινόπουλος στο Mega: "Aκόμα και στην πόλη μου, την Τρίπολη, υπάρχουν «συμμορίες» με νέα παιδιά"
Η εξεταστική για τα Τέμπη δεν οδηγεί σε απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα, με ευθύνη της Κυβερνητικής πλειοψηφίας
Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «κοινωνία ώρα mega”
Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχουν υποσημειώσεις στην καταδίκη όλου αυτού του θέματος. Τα τελευταία 5-6 χρόνια λειτουργούν τέτοια φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα. Λειτουργούν συμμορίες με νέους, είναι η προέκταση της λειτουργίας του κράτους Το σημαντικό είναι πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, πώς πρέπει να εμβαθύνουμε σε αυτά τα θέματα, πώς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, πώς πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτά τα παιδιά. Παρατηρούμε κάθε μέρα είτε στην Αθήνα, ακόμα και στην πόλη μου την Τρίπολη να υπάρχουν «συμμορίες» γιατί είναι νέα παιδιά τα οποία καθημερινά κάνουν πράξεις από αυτές που ακούμε και διαβάζουμε.
Υπάρχει μια γενικότερη κουλτούρα σήμερα μέσα από συγκεκριμένα είδη μουσικής, τα οποία αυτά δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις αλλά αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο σκέψης μέσα από το σχολείο, την ευθύνη των γονιών για να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία.
Πρέπει να έχουμε μια ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη. Νομίζω όμως τα κόμματα και η «ελίτ» της χώρας δεν πρέπει να επιτρέψουν και να αφήσουν σε ακραίες ομάδες να μιλούν και να οικειοποιηθούν λέξεις όπως: πατρίδα, οικογένεια, τους νέους γονείς. Εάν αφήσουμε και οικειοποιηθούν αυτές τις λέξεις θα τις οικειοποιηθούν με λάθος τρόπο και θα στείλουν το λάθος μήνυμα. Άρα θεωρώ ότι και εμείς και όλη η κοινωνία πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετώπισης συγκεκριμένων ζητημάτων.       

Για την τραγωδία των Τεμπών: Αν κάποιος είχε μια πολύ καθαρή άποψη για το θέμα, ήταν το ΠΑΣΟΚ που από την αρχή έλεγε ότι όπως προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης, δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Είτε είσαι συγγενής θύματος, είτε θύμα, είτε ολόκληρη η κοινωνία, αυτό που απαιτείται σε αυτή την υπόθεση είναι αφενός δικαιοσύνη και αφετέρου αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων. Το μήνυμα που εστάλη από την πλειοψηφία της Κυβέρνησης για αυτή την διαδικασία, ήταν ότι για την τραγωδία που συνέβη, έφταιξε μόνο ένας άνθρωπος ή δύο στην καλύτερη περίπτωση.
Απαξιώνεται η τηλεδιοίκηση, ενώ σύμφωνα με την ευρωπαία εισαγγελέα αν είχε ολοκληρωθεί το 2016, σήμερα δεν θα είχαμε αυτό το δυστύχημα και τους 57 νεκρούς. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο, στους ανθρώπους που θα μπουν ξανά στα τρένα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους, όχι μόνο στον σταθμάρχη, και πρέπει να τις αναζητήσουμε μέσα από μια προανακριτική. Πρέπει να αποδοθεί και η πολιτική ευθύνη, σε εκείνους που δεν μερίμνησαν να υπάρχει το σύστημα τηλεδιοίκησης και η υλοποίηση της σύμβασης 717 για να μπορούμε σήμερα να πούμε ότι δε θα είχαμε θύματα.
Η εξεταστική επιτροπή δίνει τη δυνατότητα να γίνει προανακριτική, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία δεν το θέλει και θεωρώ ότι δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει προανακριτική. Η Βουλή με την εξεταστική επιτροπή, στέλνει λάθος μήνυμα. Η ΝΔ χρησιμοποίησε ως άλλοθι την πρόταση του ΚΚΕ δημιουργώντας διάχυση ευθυνών και αποφυγή συζητήσεων. Η εξεταστική που γίνεται δεν οδηγεί σε απαντήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 00:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Εχου γίνει μάγκες οι γύφτοι τσιγγάνοι και ναρκωέμπορες έχουν καταστρέψει όλα τα παιδιά κ εσείς τι κάνετε για αυτό ? Πουλάνε στα νυχτερινά μαγαζιά ναρκωτικά κ εσείς κάνετε το μαλακα!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 10:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τι κάνετε γι' αυτό ηλίθιοι; Άντε βγήκες και το είπες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και μετά τίποτα; Άχρηστοι, που θυμόσαστε τον κόσμο μόνο πριν από τις εκλογές και μετά είσαστε εξαφανισμένοι και απόντες από όλα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 09:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Ατιμούτσικοι, θα δώσετε θα πάρετε, θα στιγματίσετε πάλι την Τρίπολη ως την πιο εγκληματική πόλη στην Ελλάδα!Αντί γι' αυτό, μήπως να βάλετε την αστυνομία να συλλάβει τους γονείς των γνωστών - αγνώστων και να σφίξουν λίγο τα λουριά στα σχολεία;;;Δεν είναι όλα εικόνα και νιαουρίσματα στην τβ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 19:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Πού είδες εσύ συμμορία στην Τρίπολη Οδυσσέα αφού δεν πατάς ποτέ παρά μόνο παραμονές Χριστουγέννων, Πάσχα, και Εκλογων?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...