Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητσοτάκης κατά Μαρινάκη: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες να εμφανιστεί και να κριθεί»

Μητσοτάκης κατά Μαρινάκη: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες να εμφανιστεί και να κριθεί»

Με μία πρωτοφανή επίθεση στον εφοπλιστή, εκδότη και μέχρι χθες στενό του συνεργάτη Β.Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει το στίγμα του πώς θα κινηθεί πλέον ο ίδιος κατά του ισχυρότερου πρώην συμμάχου του και πρόεδρου του Ολυμπιακού: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο που έχει «φουσκωμένα» πορτοφόλια. Αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες να εμφανιστεί και να κριθεί».

Όλα αυτά λόγω της αποκάλυψης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ για την μονταζιέρα στα στοιχεία των Τεμπών, που προκάλεσε την πρόταση μομφής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη, κατά της κυβέρνησης με την κατηγορία της απόκρυψης και παραποίησης στοιχείων.

Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:

Έφυγα με ελικόπτερο και είδα ό,τι πιο φρικιαστικό έχω δει ποτέ στη ζωή μου και λέτε ότι το μέλημά μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε λίγο να τα λέτε αυτά;

Ας ξεκινήσουμε με το βαθύτατα παραπλανητικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος. Αλλοιώθηκαν λέει οι διάλογοι εκείνης της βραδιάς: Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Γιατί κάποιος να θέλει να τις αλλάξει;

Εισάγατε στην προπαγάνδα σας, ένα λεξιλόγιο άλλων εποχών. Μάζωμα, συγκάλυψη, μονταζιέρα. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε τους μύθους. Θα επιχειρήσω να το κάνω στη μνήμη των ανθρώπων, όσο πιο νηφάλια μπορώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών, να πω την αλήθεια και να κριθώ.

Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να φανεί τάχα ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ενσυναίσθηση. Σεβαστείτε τους ανθρώπους που είναι τουλάχιστον στα θεωρεία.

Δεν μιλήσαμε όσο θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή όσο θα έπρεπε για την τραγωδία. Πάνω σε αυτό το κενό πληροφόρησης φύτρωσαν τα πιο απίθανα σενάρια συνωμοσίας.

Αναρωτιέμαι, όταν στην επέτειο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς το 2019, δεν το κάναμε. Είπατε κ. Φάμελλε πως κρύβομαι, είμαι εδώ. Τοποθετήθηκα σε αυτή την αίθουσα, απείχα μόνο σε μία συνεδρίαση για λόγους αρχής, στην εξέταση των ποσιμάτων της εξεταστικής αρχής.

Απευθύνομαι σε όλους και σε όλους ως πρωθυπουργός και ως πατέρας. Μέχρι στιγμής απέναντι σε αυτή την τραγωδία δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε ενωμένοι. Ζήτησα συγγνώμη εξ ονόματος όλων όσων κυβέρνησαν επί δεκαετίες που δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα των σιδηροδρόμων.

Στέκομαι με σεβασμό και με ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε, στον πόνο των τραυματιών και των συγγενών και των θυμάτων. Από όλους μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τον πόνο διαμαρτυρία ακόμα και να αδικούν την Πολιτεία.

pronews.gr

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Μας κυβερνά ο υπόκοσμος, χθες, σήμερα, αύριο και τίποτα δεν αλλάζει όσο ο βοϊδολαός κοιμάται και χουχουλιάζει

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρεεε θα σε κανει ο Βαγγέλης με τα κρεμμυδάκια ..θα βγάλει ανδρουλακη αν δεν ηρεμήσεις χααχαχαχα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο όσοι πόνεσαν μπορούν να μιλήσουν , ούτε οι Πασόκοι , ούτε οι Συριζαίοι , ούτε κανείς!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο αν πάνε όλοι οι υπουργοί στην θύρα 7 καί φωνάζουν μαζί με τον Τσουκαλά, μπορεί να σάς συγχωρέσει ο Βαγγέλης. Χα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...