Μητσοτάκης: "Στόχος μας να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και ειδικά στα τρόφιμα" (vd)

Όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές, κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση, ενώ επεσήμανε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα ράφια και ειδικά στα τρόφιμα.
«Απόφασή μας είναινα συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα είτε πρόκειται για παραγωγούς, είτε για μεγάλες αλυσίδες», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για «στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα των πολυεθνικών ζητώντας πανευρωπαϊκή δράση, όπως επισημαίνει και στην παρέμβαση – επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Επιμένω στην επιστολή μου προς τη Κομισιόν ότι έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη λειτουργία πολυεθνικών που πωλούν σε άλλες τιμές στις μικρότερες αγορές, στις οποίες και θα βρούμε συμμάχους».
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεωδορικάκος επιβεβαίωσε ότι θα παρατείνονται ως 31 Δεκεμβρίου τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή. Παράλληλα ενισχύεται εντός δεκαημέρου με 30 άντρες ο Ελεγκτικός Μηχανισμός της ΔΙΜΕΑ καθώς και η πλατφόρμα eΚαταναλωτής, γιατί, όπως τονίστηκε, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλλουν.
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος
Σχετικά Άρθρα
- Τι είναι αυτό που συνδέει την Τρίπολη με τον Έβρο;
- Αποστολόπουλος για τις τσιμεντοστρώσεις στο Μαίναλο: "Ο δρόμος πρέπει να μείνει χωματόδρομος, για να κάνουμε το πανηγύρι μας;"
- Μέγας για την παράκαμψη Λαγκαδίων: "Να δούμε πιο ζεστά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών"
- Μπαράζ ευχαριστιών από τον Κούλη | «Ευχαριστώ Παπαθανάση, ευχαριστώ Περιφέρεια, ευχαριστώ ΕΥΔΑΜ»!
- Γιαννακούρας: "Τι έχετε κάνει έξι χρόνια για το δρόμο στα Τσιτάλια;" - Μανδρώνης: "Έχει ζητηθεί η σύνταξη συνολικής μελέτης"
1 σχόλιο
-
Στόχος μας είναι να πέσει η ΝΔ κάτω από 20%