Πλεύρης: «Μόνο χθες μπήκαν παράνομα στη χώρα 495 άντρες - Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες"

«Μόνο χθες από τα 507 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα οι 495 ήταν άντρες και 16 γυναίκες. Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες. Έχουμε σύνορα, έχουμε επικράτεια και θα την προστατεύσουμε», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, εξαπολύοντας «βολές» προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την τροπολογία για την αναστολή παροχής ασύλου.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, σημειώνοντας πως αν και οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι η τροπολογία παραβιάζει το Σύνταγμα, ετοιμάζονται να ψηφίσουν «παρών».
«Το 2024 από τα παράλια της βόρειας Αφρικής ήρθαν στη χώρα μας περίπου 4 χιλιάδες μετανάστες. Τους πρώτους επτά μήνες του 2025 ο αριθμός διπλασιάστηκε. Το τελευταίο διάστημα έχουμε πάνω από χίλια άτομα την ημέρα», ανέφερε σε άλλο σημείο για να επισημάνει τα χαρακτηριστικά «εισβολής» που έχει πάρει το φαινόμενο, ενώ απευθυνόμενος σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΚΚΕ είπε: «Η Αριστερά στο σύνολό της μας λέει ότι όποιος έρχεται πρέπει να καταγραφεί και να πάρει άσυλο. Περιμένουν στις ακτές της Λιβύης 3 εκατ. κόσμος. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;».
Απευθυνόμενος, δε, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που διαμαρτυρήθηκε για την πρόθεση του Υπουργείου να επανεξετάσει το σύνολο των επιδομάτων που λαμβάνουν οι μετανάστες, είπε: «Μην ανησυχείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα κάνουμε Μόρια. Τέτοιες συνθήκες ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 μας αφήσατε 229 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Σήμερα οι εκκρεμότητες είναι μόλις 29 χιλιάδες».
Ως προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση αλλά με σύντμηση των προθεσμιών εξέτασης ασύλου και απέλασης όσων δεν το δικαιούνται, είπε: «Αυτό που προτείνετε στην ουσία τους παρέχει τη δυνατότητα να διακινούνται ελεύθεροι στην Ελλάδα για τουλάχιστον 6 μήνες. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιγράφει απλή καταγραφή, αίτηση ασύλου και ελεύθερη διακίνηση εντός της Ελλάδας. Εμείς τι λέμε: κάνουμε αναστολή της κατάθεσης αίτησης ασύλου και ενεργοποίηση της άμεσης επιστροφής. Όμως δεν είναι εύκολη διαδικασία οι επιστροφές. Ωστόσο, εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε σήμα προς όσους περιμένουν στη Λιβύη “ελάτε στην Κρήτη να σας φιλοξενήσουμε στις δομές μας, να κάνετε αίτηση ασύλου και μετά να κάνετε βόλτες στην Ελλάδα”».
Τέλος, ο κ. Πλεύρης σχολίασε την επιλογή του ΚΚΕ να μιλήσει για παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης. «Μου έκανε εντύπωση. Μας είπε το ΚΚΕ για παραβίαση Σύμβασης Γενεύης. Η Σύμβαση της Γενεύης έγινε για να προστατεύει τον κόσμο που έφευγε από τη Σοβιετική Ένωση, ήθελαν να την κοπανήσουν. Μου προκαλεί εντύπωση που το επικαλείται το ΚΚΕ».
Καταψηφίστηκε η ένσταση συνταγματικότητας της Πλεύσης Ελευθερίας
Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Πλεύση Ελευθερίας καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία, ενώ στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την τροπολογία «νομοθέτηση των pushbacks» και «εφιαλτική μετάπτωση της Δημοκρατίας».
Σήμερα η ψηφοφορία
Σήμερα θα ψηφιστεί η τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής για το μεταναστευτικό, μετά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις αυξημένες ροές από τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.
«Παρών» αναμένεται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ «όχι» στο νομοσχέδιο έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.
Σχετικά Άρθρα
- Τρίπολη - Ενημερωτική Εκδήλωση για την Λειτουργία του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων της Δομής Μεγαλόπολης
- Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading | Στην κορυφή η Γορτύνια προπονήτρια Άννα Πανοπούλου
- Άρης Μουγκοπέτρος: "Έβγαλα τα καρφιά από τον αντίχειρα - Είμαι εδώ κι αυτό έχει σημασία"
- Δύο καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας
- Ανακάλυψε όλα τα οργανωμένα κάμπινγκ της Πελοποννήσου
1 σχόλιο
-
Το μόνο σημείο πού θα μπορούσε να συμφωνήσει κάποιος με αυτόν τον τύπο.........