Menu
RSS
Δευτέρα, 04/08/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται κοινόχρηστα ΑΤΜ από τις τράπεζες

Έρχονται κοινόχρηστα ΑΤΜ από τις τράπεζες

Οι τράπεζες στρέφονται πλέον προς τη δημιουργία ενός κοινού δικτύου κοινόχρηστων ΑΤΜ με ενιαία ονομασία, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή της Κυριακής (03/08/2025).

Η λύση αυτή φαίνεται να κερδίζει έδαφος μετά την κατάργηση των προμηθειών για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Η προοπτική αυτή εξετάζεται από τα τραπεζικά ιδρύματα ως απάντηση στην ανάγκη για εξορθολογισμό του κόστους και για βελτίωση της προσβασιμότητας των πελατών σε μετρητά.

Στόχος είναι η συνύπαρξη των τραπεζών σε ένα κοινό δίκτυο ΑΤΜ, με ενιαία ταυτότητα, προσφέροντας δωρεάν ή χαμηλού κόστους συναλλαγές.

Το ζήτημα της χρέωσης των απλών καταθετικών λογαριασμών έχει βρεθεί στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Πολλοί λογαριασμοί μετατρέπονται αυτόματα, χωρίς τη συγκατάθεση των δικαιούχων, σε «λογαριασμούς προνομίων», επιβαρύνοντας τους πελάτες με πάγια χρέωση 0,80 ευρώ μηνιαίως.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...