Menu
RSS
Σάββατο, 26/09/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Παππάς: "Το πετρέλαιο θέρμανσης ακόμα και κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, παραμένει πανάκριβο"

Παππάς: "Το πετρέλαιο θέρμανσης ακόμα και κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, παραμένει πανάκριβο"

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των υψηλών τιμών στα καύσιμα άσκησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Υποστήριξε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, ζήτησε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και επανέφερε την πρόταση του κόμματος για περιορισμό των υπερκερδών των διυλιστηρίων

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η συζήτηση για τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων δεν είναι θεωρητική, επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό κανονισμό που ορίζει ως υπερκέρδη τα κέρδη που υπερβαίνουν κατά 20% τον μέσο όρο της προηγούμενης τετραετίας.

Όπως ανέφερε, τα δύο ελληνικά διυλιστήρια κατέγραψαν σημαντική αύξηση κερδών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο παρέμβασης στο περιθώριο διύλισης ώστε να μειωθεί το κόστος για τους καταναλωτές.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, υποστηρίζοντας ότι δεν απαιτείται έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωσή του και ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει σε αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο από αυτόν που αρχικά παρουσίαζε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να κατευθυνθεί σε μέτρα αναδιανομής και ενίσχυσης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...