Menu
RSS
Πέμπτη, 05/06/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καιρός: Μετά τα κρύα, έρχεται ... ζέστη στις αρχές Οκτωβρίου;

Καιρός: Μετά τα κρύα, έρχεται ... ζέστη στις αρχές Οκτωβρίου;
Βαδίζουμε πλέον προς το τέλος του Σεπτέμβρη και η θερμοκρασία δείχνει από την νέα εβδομάδα να σημειώνει αισθητή πτώση και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα(Μακεδονία-Θράκη) όπου το κρύο για την εποχή θα είναι αισθητό κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.




Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά όχι τόσο έντονη όσο στην βόρεια Ελλάδα όπου ίσως ασπρίσουν και οι κορυφές βουνών όπως π.χ. στον Όλυμπο και γενικώς σε υψόμετρα πάνω από 2.100-2.200 μέτρα.

Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας θα μας συνοδεύει μέχρι και την πρώτη μέρα του Οκτώβρη πιθανώς και την δεύτερη αλλά ακόμα είναι πολύ "χαοτική" η κατάσταση όσον αφορά την τάση του καιρού μετά τις 1-2 Οκτώβρη.

Aναλυτικά όπως βλέπετε και στον παρακάτω χάρτη οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική είναι έτοιμες να μας έρθουν προς τα εδώ 



Από οτι φαίνεται ωστόσο υπάρχει τάση να ανέβει και πάλι πρόσκαιρα η θερμοκρασία μετά τις 1-2 Οκτώβρη  και αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή και μάλιστα είναι πιθανό να κάνει και πάλι ζέστη για την εποχή κυρίως όμως στην δυτική και νότια αλλά και ανατολική Ελλάδα(με εξαίρεση δηλαδή τα δυτικά και βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της χώρας).

Από εκεί και πέρα άγνωστο ακόμα το τι θα γίνει καθώς είμαστε αρκετά μακριά για να βγάλουμε ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα.
weather-in-greece.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...