Menu
RSS
Παρασκευή, 28/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

Επίσκεψη Οδυσσέα στη Χίο: Η αναφορά στους αγωνιστές της Ελευθερίας και η ανθρωπιά προς τους πρόσφυγες

Επίσκεψη Οδυσσέα στη Χίο: Η αναφορά στους αγωνιστές της Ελευθερίας και η ανθρωπιά προς τους πρόσφυγες
Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκπροσώπησε την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στον εορτασμό της επετείου των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου, στις 10 και 11 Νοεμβρίου.


Κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο κ.Κωνσταντινόπουλος συμμετείχε στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Πολιούχων του νησιού Αγίων Βικτώρων, ενώ παρευρέθηκε και στην πολιτική και στρατιωτική παρέλαση, καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκο, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων, και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους τελευταίους μήνες, λόγω του μεγάλου προσφυγικού κύματος. Επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση των μελών της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Χίου.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, ανήμερα της εορτής των πολιούχων της Χίου, τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών του νησιού, των οποίων η θυσία για την ελευθερία συγκίνησε ολόκληρη την Ευρώπη και ενέπνευσε ζωγράφους και ποιητές. Ειδικά τη σημερινή ημέρα όμως, με την παρουσία μας εδώ, τιμούμε και αναγνωρίζουμε και την προσπάθεια, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν καθημερινά οι κάτοικοι του όμορφου ακριτικού αυτού τόπου, προς τους πρόσφυγες που φτάνουν εδώ κατατρεγμένοι, αναζητώντας την ελπίδα κι ένα μέλλον για τα παιδιά τους. Είναι χρέος της Πολιτείας να σταθεί δίπλα στους Χιώτες, και να ενισχύσει το νησί με τις κατάλληλες υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους ή για τον τουρισμό μας.»




Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...