Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έτσι θα επιλέγονται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Έτσι θα επιλέγονται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ψηφίστηκε χθες με ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία, η τροπολογία για την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Συγκροτούνται 13 περιφερειακά αποκεντρωμένα συμβούλια επιλογής. Στην διαδικασία της επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης διατηρείται η ίδια μοριοδότηση σε σχέση με την επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (11 μόρια κατά ανώτατο όριο). Διατηρείται επίσης η μοριοδότηση της υπηρεσιακής κατάστασης-καθοδηγητικής και διοικητικής εμπειρίας (15 μόρια κατά ανώτατο όριο).

Στο κριτήριο της συμβολής του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο διατηρείται η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας (12 μόρια κατά ανώτατο όριο). Οι υποψήφιοι που δεν συγκεντρώνουν το 20% των έγκυρων ψήφων μπορούν να συμμετέχουν στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής χωρίς να προσμετράται η μοριοδότηση των ψήφων επί των 12 μορίων. Κατά τη ψηφοφορία αν δεν συμπληρωθεί το ποσοστό του 65% του εκλογικού σώματος οι υποψήφιοι συνεχίζουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας χωρίς την προσμέτρηση της μοριοδότησης του ποσοστού επί των 12 μορίων.

Στο ίδιο κριτήριο προστίθεται η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης η οποία θα διενεργείται από τα περιφερειακά συμβούλια με πλήρη διαφάνεια (15 μονάδες κατά ανώτατο όριο). Τα αρμόδια συμβούλια καταρτίζουν κατά αξιολογική σειρά πίνακες των υποψηφίων ανά διεύθυνση εκπαίδευσης, σύμφωνα με την συνολική μοριοδότηση και τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...