Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκοτώθηκε εργαζόμενος σε ορυχείο της ΔΕΗ στη Μακεδονία

Σκοτώθηκε εργαζόμενος σε ορυχείο της ΔΕΗ στη Μακεδονία
Τη ζωή του έχασε εργαζόμενος στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Kέντρου Δ. Μακεδονίας της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φορτηγό όχημα παραβιάζοντας την απόσταση ασφαλούς εκφόρτωσης από το φρύδι του πρανούς κατέπεσε από ύψος 8 μέτρων, με αποτέλεσμα το θανατηφόρο τραυματισμό του οδηγού.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας.
Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες της ΔΕΗ τίθενται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών και παράλληλα θα προβούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος, για τα μέτρα που τυχόν θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τον εργολάβο. Η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ εκφράζει τη βαθειά θλίψη της για το ατύχημα και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».
 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Τη θλίψη τους για το θάνατο εργαζόμενου σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα το πρωί στο λιγνιτωρυχείο Νότιου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα, εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και το Σωματείο Σπάρτακος.
Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι πρόσφατα υλοποιήθηκαν δράσεις από τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία με θέμα «Μηδέν ατυχήματα στους χώρους των Ορυχείων».
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Οι συνδικαλιστές καταλογίζουν ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ και στην κυβέρνηση για την απαγόρευση προσλήψεων στην επιχείρηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...