Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσετε - Πώς θα τα εκτυπώσετε!

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσετε - Πώς θα τα εκτυπώσετε!
Αμετάβλητα παραμένουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν όσα και την φετινή χρονιά, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έκρινε σκόπιμο να μηνπροχωρήσει σε βεβιασμένες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό τους.
Έτσι, παρά τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, οι ελπίδες των κατόχων οχημάτων μεγάλου κυβισμού για μείωση στο ποσό που καλούνται να πληρώσουν, εξανεμίστηκαν.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας πιο δίκαιος τρόπος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας, θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό, ενώ το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 είναι όπως διαμορφώθηκαν για το 2016, προσανατολισμένα στο να αναστείλουν αν όχι να αναστρέψουν το κύμα κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας κυρίως για τα παλαιότερα οχήματα που επιβαρύνονταν με υψηλά τέλη κυκλοφορίας.




Η κατηγοριοποίηση των τελών γίνεται με βάση το έτος ταξινόμησης το οποίο υπολογίζεται με βάση την έκδοση πρώτης άδειας κυκλοφορίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ ως εξής:

– Στα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί ως το 2000 που είχαν πέρσι μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας από τα 1359 κυβικά και πάνω

– Στα οχήματα που είναι ταξινομημένα από το 2001 έως και το 2005 που είχαν μειώσεις για τους μεσαίους και υψηλούς κυβισμούς

– Στα οχήματα που είχαν ταξινομηθεί από το 2006 και μετά που είχαν αυξήσεις

Στα οχήματα με ταξινόμηση από το 2010 και μετά που τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους ο πήχης των μηδενικών τελών παραμένει στα 90 γραμμάρια του διοξειδίου του άνθρακα επιβάλλοντας τέλη και στα πετρελαιοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού

Και στα τέλη του 2017 συνεχίζουν να επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας τα υβριδικά με ταξινόμηση του 2010 με κυβισμό του βενζινοκινητήρα πάνω από 1549 κυβικά ενώ μέχρι σήμερα ατέλεια είχαν τα υβριδικά με κυβισμό έως και 1929 κυβικά εκατοστά.

Τα υβριδικά οχήματα μοτοσυκλέτες τρίκυκλα ιδιωτικής χρήσης που είναι πάνω 1549 κυβικά εκατοστά επιβάλλεται τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί το 60% του αντίστοιχου τέλους κυκλοφορίας που επιβάλλεται στα αμιγώς βενζινοκίνητα με ίδιο κυβισμό.

Ανάλογη αντιμετώπιση επιφυλάσσει το ΥΠΟΙΚ και σε ότι αφορά ότι στην ατέλεια των οχημάτων που πλειστηριάζονται από το ΟΔΔΥ ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης στην Ελλάδα .

Η ατέλεια θα ισχύει πλέον για οχήματα μέχρι 1549 κυβικά και τα μεγαλύτερα σε κυβισμό οχήματα θα πληρώνουν πλέον το 60% των τελών κυκλοφορίας που πλήρωναν τα υπόλοιπα οχήματα αγοράζονταν ως καινούργια ή μεταχειρισμένα.

Πώς θα τα εκτυπώσετε

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο Taxisnet και ειδικότερα στην εφαρμογή των Τελών Κυκλοφορίας.

Προς το παρόν όσοι το επιχειρήσουν θα δουν τα τέλη για το 2016 και εάν επιχειρήσουν εκτύπωση θα δουν να εμφανίζεται στην οθόνη μια ένδειξη σαν και αυτή:




Έτσι θα πρέπει να δώσετε βάση στην ένδειξη του έτους. Όταν “ανέβουν” τα νέα τέλη το έτος τα αναγράφει “2017”.

Για να μπείτε στην φόρμα πρέπει να πατήσετε στην ένδειξη “είσοδος”.




Αμέσως μετά, η φόρμα σάς ζητάει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας. Αφού τα συμπληρώσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε “εκτύπωση”.

2 σχόλια

  • Γιάννης Αναγνώστου
    Γιάννης Αναγνώστου Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 19:47 Σύνδεσμος σχολίου

    ΄κύριε "Χρισόφορε" ή όπως αλλιώς σε λένε τα τέλη είναι τα περσινά και μάλιστα μειωμένα σε σχέση με αυτά της ΝΔΠΑΣΟΚΙΚΗΣ Κυβέρνησης της οποίας είσαι οπαδός! Εγώ για αμάξι 1400 κυβικών πλήρωνα 270 ευρώ επί Βενιζέλου και τώρα πληρώνω 235. Λεφτά έχουν οι Έλληνες γιατι προχθές το σαββατοκύριακο σε Βυτίνα-Λαγκάδια-Στεμνίτσα-Δημητσάνα γινόταν το αδιαχώρητο! Οσο για τις πατάτες που λες άλλαξε μενού και φάε Μπακαλιάρο! χαχαχαχαχα

  • Χρισόφορος
    Χρισόφορος Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 16:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Άλλη μία " ΠΑΤΑΤΑ " της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Πάλι οι εφορίες θα γεμίσουν με πινακίδες ΙΧ και λοιπών οχημάτων ,γιατί δεν περισσεύουν χρήματα κύριε Αλεξιάδη και λοιποί της Κυβέρνησης για τα υπέρογκα ποσά που προγραμματίσατε στα τέλη κυκλοφορίας , γιατί ξεζουμίσατε τον Ελληνικό Λαό.
    Αυτό που πρέπει να κάνετε ειναι να κοιτάζεστε στον καθρέπτη και να λέτε: "ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΑΒΟ ΜΑΣ"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...