Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελληνο-Ρωσική συνεργασία για Κβαντικές τεχνολογίες, αεροναυπηγική και ενέργεια!

Ελληνο-Ρωσική συνεργασία για Κβαντικές τεχνολογίες, αεροναυπηγική και ενέργεια!

252361 2098130696128 3815115 n

 

 

 

 

 
Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
Συμφωνία Ελληνορωσικής συνεργασίας για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, υπεγράφη, μεταξύ των δύο χωρών.
Παρουσία του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Υπουργός  Έρευνας  και Καινοτομίας και η Υπουργός Παιδείας της Ρωσίας Olga Vasilyeva, άνοιξαν δρόμους συνεργασίας για τα ελληνικά και ρωσικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Η συνεργασία σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας αφορά: κοινές προκηρύξεις στους τομείς Κβαντικών Τεχνολογιών, Αγροδιατροφής, Ενέργειας, Αεροναυπηγικής και Φαρμακευτικής, συνεργασία σε ερευνητικές υποδομές κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλαγές επιστημόνων. Η πρώτη πρόσκληση που αφορά στις κβαντικές τεχνολογίες, θα δημοσιευθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μέχρι το τέλος του έτους.
   Πρεμιέρα Ελληνορωσικής συνεργασίας για τον νέο Υπουργό
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του γι΄ αυτή τη σημαντική συνεργασία εξέφρασε ο Υπουργός, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη του συνάντηση και συμφωνία με την ανάληψη των καθηκόντων του στην ηγεσία του Υπουργείου, και τόνισε:
 «Στόχος μας είναι η άμεση υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης που έχουν σχέση με τη Γλώσσα, την  Έρευνα και την  Τεχνολογία».
H Υπουργός της ρωσικής κυβέρνησης Οlga Vasilyeva συζήτησε με τον Έλληνα  ομόλογό της Κώστα Γαβρόγλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Φωτάκη, ευρύτερα εκπαιδευτικά θέματα, όπως υποτροφίες στα  Ρωσικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Η Υπουργός  Olga Vasilyeva δήλωσε:
«Στα έργα που ήδη υλοποιούνται σε διμερή βάση θα προστεθούν, στις αρχές του 2017 και άλλα  κοινά προγράμματα στον τομέα της επιστήμης. Στα ρωσικά πανεπιστήμια φοιτούν σήμερα 170 Έλληνες φοιτητές, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η λειτουργεία της ψηφιακής πύλης «Ανοικτή Παιδεία» στα ρωσικά».
Ο Αν. Υπουργός Κώστας Φωτάκης, μίλησε για την σημασία αυτής της συνεργασίας ,επισημαίνοντας τις προοπτικές που μπορούν να αναπτυχθούν σε ερευνητικό και οικονομικό επίπεδο και τόνισε:
«Η συνεργασία των Πανεπιστήμιων συμβάλλει και στις κοινές προσπάθειες για την οικονομική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της Έρευνας που θα προκύψουν».
Η Συμφωνία αποτελεί συνέχεια του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών, τον Απρίλιο του 2016. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...