Καταγγελία | «Δύσκολες συνθήκες για στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ Λεωνιδίου»
Σε μια περίοδο που η συμβολή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην ενίσχυση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως το ΕΚΑΒ, είναι σημαντική, έρχονται στο φως καταγγελίες που αναδεικνύουν σοβαρές ανισότητες και δυσκολίες στις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους. Συγκεκριμένα, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν αποσπαστεί στο Λεωνίδιο Αρκαδίας περιγράφουν μια πραγματικότητα με προβλήματα υποδομών, ανεπαρκή θέρμανση και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους συναδέλφους τους του ΕΚΑΒ.
Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του Kranosgr:
Του Ηλία Προύφα
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Kranosgr, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν αποσπαστεί στο ΕΚΑΒ στο Λεωνίδιο Αρκαδίας κάνουν λόγο για δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα στελέχη του ΕΚΑΒ.
Όπως αναφέρουν, η διαμονή τους πραγματοποιείται σε κατοικία με δύο δωμάτια για τρία άτομα, κάτι που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, η θέρμανση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής, καθώς το σπίτι διαθέτει μόνο ένα κλιματιστικό 9.000 BTU, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των διαμενόντων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Πέρα από τις συνθήκες διαβίωσης, τα στελέχη εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και για το πρόγραμμα υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι ενώ τα στελέχη του ΕΚΑΒ εκτελούν οκτώ (8) υπηρεσίες στο δεκαπενθήμερο, οι ίδιοι υποχρεώνονται να πραγματοποιούν έντεκα (11) έως δώδεκα (12). Όπως τονίζουν, ζητούν ίση κατανομή υπηρεσιών μεταξύ όλων των εργαζομένων, ώστε να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρόμοια προβλήματα δεν παρατηρούνται στα Τρόπαια, όπου άλλα τρία στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διαμένουν σε κατοικία που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους, τόσο ως προς τη διαμονή όσο και ως προς τη θέρμανση.
Τα στελέχη απευθύνουν έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν την κατάσταση και να δοθεί άμεσα λύση, ώστε να μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της αποστολής τους στο ΕΚΑΒ.
Σχετικά Άρθρα
- Εκπαίδευση στους εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους (εικόνες)
- Smash Τρίπολης | Χάλκινο για την Παύλου στο Άργος
- Τσιάρας: Νέο κάλεσμα για διάλογο – Περιθώρια παρεμβάσεων σε κόστος παραγωγής, ενέργεια, καύσιμα στην αντλία και ΕΛΓΑ - Αποφασίζουν οι αγρότες
- Ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι από τα "Λυρικά Σύνολα" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης (εικόνες - βίντεο)
- Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου Μονή Παναγίας Κολοκοτρώνη
3 σχόλια
-
Όσο για τις βάρδιες μπορεί να είναι μην είναι ίδιες σε όλους απλά γιατί το μόνιμο προσωπικό πρέπει να πάρει και τις άδειες τους ενώ οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να πάρουν
-
Που το βρέθηκε ρε παιδιά ΕΚΑΒ στο Λεωνίδιο πέρα του Κέντρου Υγείας;;;;;
Ρε μην γράφετε ότι θέλετε!!!!
Πάρτε τους τα κινητά και τους υπολογιστές από τα χέρια!!!!
Θερμή παράκληση!!!!
Και επειδή δεν έχω κάτι με τους στρατιωτικούς, πέραν του έξτρα μισθού που λαμβάνουν γιατί αποδέχθηκαν τη θέση αυτή;;;;; -
Σεβόμενος απόλυτα τον ρολό των ενόπλων δυνάμεων στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το δύκολο έργο το οποίο επιτελούν θα ήθελα να ρωτήσω καταρχήν για ποιόν λόγο το ελληνικό κράτος έχει βάλει στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν την δουλειά των πιστοποιημένων Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρου;
Για ποιόν λόγο να υπάρχουν τέτοιές συνθήκες εργασίας;
Για ποιόν λόγο δεν γίνονται προσλήψεις για πληρώματα ασθενοφόρου;
Για ποιόν λόγο μένουν άνεργοι τόσοι έκει έξω;
Δηλώνω ξανά ότι σέβομαι απόλυτα τους προβληματισμούς των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων όπου στελεχώνουν τα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Λεωνιδίου όμως πρέπει και τα στελέχη να αντιδράσουν άμεσα όπως και έκαναν.
Εύχομαι να βρεθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα






