Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: «Στη δημοκρατία όλοι αναμετρώνται ελεύθερα και ισότιμα και ο λαός αποφασίζει κυριαρχικά»

Παπαηλιού: «Στη δημοκρατία όλοι  αναμετρώνται ελεύθερα και ισότιμα και ο λαός αποφασίζει κυριαρχικά»
Κατά τη συνεδρίαση της 24.11.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, απαντώντας στα όσα «καινοφανή» ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος- βουλευτής της ΝΔ K. Τζαβάρας, ανέφερε:
 "Η προσπάθεια να αποδοθούν στο Σύνταγμα μόνον φιλελεύθερα χαρακτηριστικά, αποκλείοντας, ή μήπως στο τέλος απαγορεύοντας (;) οποιαδήποτε άλλα ή οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, είναι τουλάχιστον άστοχη. Το Σύνταγμα της χώρας καθιερώνει ως πολίτευμα τη δημοκρατία, στο πλαίσιο της οποίας οι ιδέες, οι απόψεις, τα κόμματα, οι πολίτες – συντηρητικοί, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές – αναμετρώνται ελεύθερα και ισότιμα και ο λαός αποφασίζει κυριαρχικά. Όλα δεν εξαγνίζονται με την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία δεν αποφασίζει αυθαίρετα αλλά στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.
Επομένως, και το άρθρο 78 Ν. 4146/2013, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, για να απαλλάξει στελέχη τραπεζών από ευθύνες για τη χορήγηση θαλασσοδανείων και βάσει του οποίου ετέθη στο αρχείο η πορισματική αναφορά του επίκουρου εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γ. Καλούδη, μπορεί να κρίθεί από όλους, τα δικαστήρια, την Εξεταστική Επιτροπή, τα κόμματα, τους πολίτες."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...