Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολιτικός χαμός με δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για τη δραχμή!

Πολιτικός χαμός με δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για τη δραχμή!
Υπέρ της «δημόσιας συζήτησης» για την επιστροφή στη δραχμή η οποία «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται», αλλά κατά της επιστροφής στo νόμισμα, τάχθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, ανασκευάζοντας προηγούμενες αναφορές του στον ΣΚΑΪ που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. 

«Επαναλαμβάνω αυτό που λέω όλο το τελευταίο διάστημα: Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε δημόσια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθέσεις. Να συζητάμε δημόσια, δηλαδή θεσμικά -- ούτε στα καφενεία, ούτε στα παρασκήνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με διευκρινιστική του δήλωση στο προφίλ του στο Facebook.

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, προσθέτει ο βουλευτής, υποστήριξα ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ώστε οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

«Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή, όπως εξάλλου βεβαιώνεται σε εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου, γραπτές και προφορικές, όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο» τονίζει ο κ. Ξυδάκης, και συμπληρώνει: 

«Και αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα. Ωστόσο, η έξοδος αποτέλεσε το σχέδιο Σόιμπλε, που απορρίφθηκε το καλοκαίρι του 2015».

«Θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι οι Έλληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν. Καθήκον μας είναι να ορίζουμε τη μοίρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» καταλήγει στη δήλωσή του.

«Η θέση της χώρας αταλάντευτα στην Ευρώπη» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης. Για «τραγωδίες» μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης. 

Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη στον ΣΚΑΪ περί συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή στη Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς στον σταθμό μας για τιςαναφορές Ξυδάκηο βουλευτής της ΝΔΓιάννης Βρούτσηςανέφερε «λυπάμαι… ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε περιβάλλον αμπελοφιλοσοφίας με γνώστη σταθερή συζήτηση περί ευθύνης άλλων: στο λαό, στην αντιπολίτευση στο εξωτερικό…»

«Πρόκειται για άλμα στο κενό… είπε στον ΣΚΑΪ για τις αναφορές Ξυδάκη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. «Αν μείνουμε στο ευρώ μπορεί να μας χαρίσουν 20 με 22 δις. Αν φύγουμε πως θα ξεπληρώσουμε σε ευρώ περισσότερα από 200 δις από τη στιγμή που θα υποτιμηθεί μάλιστα και το νόμισμα μας;» διερωτήθηκε. 

Για απολύτως προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
 Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιώντας: «Μην τολμήσετε».

«Ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση για τις απόψεις του κ. Ξυδάκη. Ταυτίζεται και ο ίδιος με τις απόψεις Σόιμπλε όπως ο εκπρόσωπός του;» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής 
Χάρης Θεοχάρης.




Πηγή: http://www.skai.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...